| Screening of protein hydrolysates from malt rootlets and their relationship with technological properties | 2023 | Sentís Moré, Pau; Ortega Olivé, Nàdia; Egea Vilches, Cristina; Romero Fabregat, María Paz | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | In-season consumption of locally produced tomatoes decreases cardiovascular risk indices | 2023 | Ruiz de Azua, Ma. Josefina; Cruz Carrión, Álvaro; Muguerza, Begoña; Aragonès, Gerard; Arola Arnal, Anna; Romero, María Paz; Bravo, Francisca Isabel; Suarez, Manuel | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Impact of centrifugation and vacuum filtration step on the yield and molecular weight distribution of protein hydrolysates from rapeseed and sunflower meals | 2022 | Sentís Moré, Pau.; Ortega Olivé, Nàdia.; Mas Capdevila, A.; Romero Fabregta, María Paz | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Phenol metabolic fingerprint and selection of intake biomarkers after acute and sustained consumption of red-fleshed apple versus common apple in humans. The AppleCOR study | 2022 | Macià, Alba; Romero, Maria Paz; Yuste, Silvia; Ludwig, Iziar; Pedret, Anna; Valls, Rosa Maria; Salamanca, Patricia; Solà, Rosa; Motilva, Maria José; Rubió, Laura | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Small mesh-mags within industrial malting batches as a simple non-expensive alternative micro-malting technique | 2022 | Prieto Díez, N.; Ramo,T.; Romagosa, I.; Romero, M.P. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Impact of Rising Temperature in the Deposition Patterns of Bioactive Compounds in Field Grown Food Barley Grains. | 2021 | Martínez Subirà, Mariona; Moralejo, Marian; Puig, Eva; Romero, María Paz; Savin, Roxana; Romagosa, Ignacio | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of Pulsed Electric Fields (PEF) on Extraction Yield and Stability of Oil Obtained from Dry Pecan Nuts (Carya illinoinensis (Wangenh. K. Koch)) | 2021 | Rábago Panduro, M.; Morales de la Peña, M.; Romero Fabregat, M.P.; Martín Belloso, O.; Welti Chanes, J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Variation in the Methylation of Caffeoylquinic Acids and Urinary Excretion of 3′-methoxycinnamic acid-4′-Sulfate After Apple Consumption by Volunteers | 2021 | Rubió, Laura; Romero, Maria Paz ; Solà, Rosa; Motilva, Maria José; Clifford, Michael N. ; Macià, Alba | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Metabolic Fate and Cardiometabolic Effects of Phenolic Compounds from Red-Fleshed Apple in Hypercholesterolemic Rats: A Comparative Study with Common White-Fleshed Apple: The AppleCOR Study | 2021 | Yuste, S; Ludwig, I.A.; Romero, M.P.; Piñol Felis, C.; Catalán, U.; Pedret, A.; Valls, R.M.; Fernández Castillejo, S.; Motilva, M.J.; Macià, A.; Rubió, L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Post-anthesis thermal stress induces differential accumulation of bioactive compounds in field-grown barley | 2021 | Martínez Subirà, M.; Romero, M.P.; Moralejo, M.; Macià, A.; Puig, E.; Savin, R.; Romagosa, I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Bioactive Compounds and Antioxidant Capacity in Pearling Fractions of Hulled, Partially Hull-Less and Hull-Less Food Barley Genotypes | 2021 | Martínez Subirà, M.; Romero, M.P.; Macià, A.; Puig, E.; Romagosa, R.; Moralejo, M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Chemical and sensory characterization of nine spanish monovarietal olive oils: an emphasis on wax esters | 2021 | Diarte, Clara; Romero, Agustí; Romero, María Paz; Graell, Jordi; Lara, Isabel | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Gut metagenomic and short chain fatty acids signature in hypertension: a cross-sectional study | 2020 | Lorena Calderón Pérez; Maria José Gosalbes; Silvia Yuste; Rosa M. Valls; Anna Pedret; Elisabet Llauradó; Nuria Jimenez-Hernandez; Alejandro Artacho; Laura Pla-Pagà; Judit Companys; Iziar Ludwig; Maria | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Thermal and non-thermal processing of red-fleshed apple: how are (poly)phenol composition and bioavailability affected? | 2020 | Yuste, Silvia; Macià, Alba; Motilva, María José; Prieto Diez, Neus; Romero, María Paz; Pedret, Anna; Solà, Rosa; Ludwig, Iziar A.; Rubió, Laura | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | The effects and associations of whole-apple intake on diverse cardiovascular risk factors. A narrative review | 2020 | Sandoval-Ramírez, B.A.; Catalán, U.; Calderón-Pérez, L.; Companys, J.; Pla-Pagà, L.; Ludwig, I.A.; Romero, M.P.; Solà, R. | Review | 
                    
                    
                        | Low-energy membrane-based processes to concentrate and encapsulate polyphenols from carob pulp | 2020 | Wang, J.; Martínez-Hernández, A.; de Lamo-Castellví, S.; Romero, M.P.; Kaade, X.; Ferrando, M.; Güell, C. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Purple, high β-glucan, hulless barley as valuable ingredient for functional food | 2020 | Martínez-Subirà, M.; Romero, M.P.; Puig, E.; Macià, A.; Romagosa, I.; Moralejo, M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Application of Dried Blood Spot Cards combined with liquid chromatography-tandem mass spectrometry to determine eight fat-soluble micronutrients in human blood | 2020 | Laura Rubió; Silvia Yuste; Iziar Ludwig; Maria-Paz Romero; Maria-José Motilva; Lorena Calderón; Laura Pla-Pagà; Judit Companys; Alba Macià | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Dietary Polyphenols: Their Metabolism and Health Effects. Chapter 4. Hydroxycinnamates. | 2020 | Iziar-Amaia Ludwig; Laura Rubió; Alba Macià; Maria-Paz Romero. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | In vivo biotransformation of (poly)phenols and anthocyanins of red-fleshed apple and identification of intake biomarkers | 2019 | Yuste, Silvia; Ludwig, Iziar; Rubió, Laura; Romero, Mari Paz; Pedret, Anna; Valls, Rosa Maria; Solà, Rosa; Motilva, Maria José; Macià, Alba | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Validation of dried blood spot cards to determine apple phenolic metabolites in human blood and plasma after an acute intake of red-fleshed apple snack. | 2018 | Yuste, S.; Macià, A.; Ludwig, I.; Romero, M-P.; Fernández-Castillejo, S.; Catalán, U.; Motilva, M.-J.; Rubió, L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Phenol-enriched olive oils improve HDL antioxidant content in hypercholesterolemic subjects. A randomised, double-blind, cross-over, controlled trial. | 2018 | Farràs, M.; Fernández-Castillejo, S.; Rubió, L.; Arranz, S.; Catalán, U.; Subirana, I.; Romero, M.P.; Castañer, O.; Pedret, A.; Blanchart, G.; Muñoz-Aguayo, D.; Schröder, H.; Covas, M.I.; de la Torre, | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Phytochemical composition and β-glucan content of barley genotypes from two different geographic origins for human health food production. | 2018 | Martínez, M.; Motilva, M-J.; López de las Hazas, M.C.; Romero, M-P.; Vaculova, K.; Ludwig, I.A. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Phytochemical profiles of new red-fleshed apple varieties compared with traditional and new white-fleshed varieties | 2017 | Bars-Cortina D, Macià A, Iglesias I, Romero MP, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Stability and metabolism of Arbutus unedo bioactive compounds (phenolics and antioxidants) under in vitro digestion and colonic fermentation | 2016 | Mosele, JI.; Macià, A.; Romero, MP.; Motilva, MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Human bioavailability and metabolism of phenolic compounds from red wine enriched with free or nano-encapsulated phenolic extract | 2016 | Motilva, MJ.; Macià, A.; Romero M.P.; Rubió L.; Mercader M.; González- Ferrero C. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effects of soil characteristics and leaf thinning on micronutrient uptake and redistribution in 'Cabernet Sauvignon' | 2016 | Ramos, MC; Romero, MP | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Interplay between TDP-43 and docosahexaenoic acid-related processes in amyotrophic lateral sclerosis | 2016 | Cacabelos D; Ayala V; Granado-Serrano AB; Jové M; Torres P; Boada J; Cabré R; Ramírez-Núñez O; Gonzalo H; Soler-Cantero A; Serrano JC; Bellmunt MJ, Romero MP; Motilva MJ; Nonaka T; Hasegawa M; Ferrer | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Differential absorption and metabolism of hydroxytyrosol and its precuersors oleuropein and secoiridoids | 2016 | López de las Hazas MC.; Piñol C.; Macià A.; Romero MP.; Pedret A.; Solà R; Rubió L.; Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Canopy management in rainfed vineyards (cv. Tempranillo) for optimizing water use and enhancing wine quality | 2015 | Pascual M.; Romero M-P; Rufat J.; Villar J.M.; | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Application of in vitro gastrointestinal digestion and colonic fermentation models to pomegranate products (juice, pulp and peel extract) to study the stability and catabolism of phenolic compounds | 2015 | Mosele, J.I.; Macià, A.; Romero, M.P.; Motilva, M.-J.; Rubió, L. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of the co-occurring olive oil and thyme extracts on the phenolic bioaccesibility and bioavailability assessed by in vitro digetsion and cell models | 2014 | Rubió L, Macià A, Castell-Auví A, Pinent M, Blay T, Ardévol A, Romero MP, Motilva MJ | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Metabolite profiling of olive oil and thyme phenols after a sustained intake of two phenol-enriched olive oils by humans: Identification of compliance markers | 2014 | Rubió L, Farràs M, de la Torre R, Macià A, Romero MP, Valls RM, Solà R, Farré M, Fitó M, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Chocolate | 2014 | Romero, M.P. | Capítol de llibre docent | 
                    
                    
                        | Aceites vegetales | 2014 | Romero, M.P. | Capítol de llibre docent | 
                    
                    
                        | In vivo distribution and deconjugation of hydroxytyrosol phase II metabolites in red blood cells: A potential new target for hydroxytyrosol | 2014 | Rubió, L.; Serra, A.; Macià, A.; Piñol, C.; Romero, M.P.; Motilva, M.J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Optimization and validation of analytical methods for the simultaneous determination of antioxidants: Application to the analysis of tomato sauces | 2014 | Motilva MJ, Macià A, Romero MP, Labrador A, Domínguez A, Peiró Ll. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of the co-occurring components from olive oil and thyme extracts on the antioxidant status and its bioavailability in an acute ingestion in rats | 2014 | Rubio L, Serra A, Chen O, Macià A, Romero MP, Covas MI, Solà R, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Malta y Cerveza | 2014 | Romero, M.P. | Capítol de llibre docent | 
                    
                    
                        | Recent advances in biologically active compounds in herbs and spices: A review of the most effective antioxidant and anti-inflammatory active principles | 2013 | Rubió, L.; Motilva, M.J.; Romero, MP. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Distribution of procyanidins and their metabolites in rat plasma and tissues in relation to ingestion of procyanidin-enriched or procyanidin-rich cocoa creams | 2013 | Serra A, Macià A, Rubió L, Anglés N, Ortega N, Morelló JR, Romero MP, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Plant-Derived Phenolics Inhibit the Accrual of Structurally Characterised Protein and Lipid Oxidative Modifications. | 2012 | Soler-Cantero A; Jové M; Cacabelos D.; Boada J.; Naudí A; Romero M.P.; Cassanyé A; Serrano J; Arola Ll; Valls J; Bellmunt MJ; Prat J; Pamplona R; Portero-Otín M; Motilva MJ | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Validation of determination of plasma metabolites derived from thyme bioactive compounds by improved liquid chromatography coupled to tandem mass spectrometry | 2012 | Rubió, L.; Serra, A.; Macià, A.; Borràs, X.; Romero, M.P.; Motilva, M.J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Food Contaminants | 2012 | Valero, A.; Carrasco, E.; Pérez-Rodríguez,F.; García-Gimeno, R.M.; Romero, M.P.; Marín, S. | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Impact of olive oil phenolic concentration on human plasmatic phenolic metabolites | 2012 | Rubió L, Valls R, Macià A, Pedret A, Giralt M, Romero MP, de la Torre R, Covas MI, Solá R, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | beta-Glucosidase Involvement in the Formation and Transformation of Oleuropein during the Growth and Development of Olive Fruits (Olea europaea L. cv. Arbequina) Grown under Different Farming Practice | 2012 | Gutierrez-Rosales F, Romero MP, Casanovas M, Motilva MJ, Mínguez-Mosquera MI. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Improved liquid-chromatography tandem mass spectrometry method for the determination of the bioactive dipeptides, carnosine and anserine: Application to analysis in chicken broth | 2012 | Macià A, Motilva MJ, Romero MP, Labrador A, Domínguez A, Peiró Ll. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | A new hydroxytyrosol metabolite identified in human plasma: Hydroxytyrosol acetate sulphate | 2012 | Rubió L, Macià A, Valls RM, Pedret A, Romero MP, Solá R, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Development of a Phenol-Enriched Olive Oil with Both Its Own Phenolic Compounds and Complementary Phenols from Thyme | 2012 | Rubio L, Motilva MJ, Macià A, Ramo T, Romero MP. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Metabolic pathways of the colonic metabolism of flavonoids (flavonols, flavones and flavanones) and phenolic acids. | 2012 | Serra A; Macia A; Romero MP; Reguant J; Ortega N; Motilva MJ | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Bioavailability of phenols from a phenol-enriched olive oil | 2011 | Suárez M, Valls RM, Romero MP, Macià A, Fernández S, Giralt M, Solà R, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Metabolic pathways of the colonic metabolism of procyanidins (monomers and dimers) and alkaloids. | 2011 | Serra A; Macia A; Romero MP; Angles N; Morello JR; Motilva MJ | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Els polifenols: Uns compostos importants per la qualitat dels olis d'oliva verges | 2011 | Romero, M.P. | Article en premsa | 
                    
                    
                        | Study of stability during storage of a phenol-enriched olive oil. | 2011 | Suárez M; Romero MP; Ramo, T; Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Rapid methods to determine procyanidins, anthocyanins, theobromine and caffeine in rat tissues by liquid chromatography-tandem mass spectrometry | 2011 | Serra A, Macia A, Romero MP, Piñol C, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Distribution of olive oil phenolic compounds in rat tissues after administration of a phenolic extract from olive cake | 2011 | Serra A, Rubió L, Borrás X, Macià A, Romero MP, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Multicompartmental LC-Q-TOF-Based Metabonomics as an exploratory tool to identify novel pathways affected by polyphenol-rich diets in mice. | 2011 | Jove, M; Serrano, JCE; Ortega, N; Ayala, V; Angles, N; Reguant, J ; Morello, JR; Romero, MP ; Motilva, MJ; Prat, J ; Pamplona, R ; Portero-Otin, M | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Matrix composition effect on the digestibility of carob flour phenols by an in-vitro digestion model | 2011 | Ortega N, Macia A, Romero MP, Reguant J, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Distribution of procyanidins and their metabolites in rat plasma and tissues after an acute intake of hazelnut extract | 2011 | Serra A, Macià A, Romero MP, Angles N, Morelló JR, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of the long-term regular intake of virgin olive oil on the phenolic metabolites in human fasting plasma | 2010 | Valls RM, Soler A, Girona J, Heras M, Romero MP, Covas MI, Sola R, Masana L, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of Climatic Conditions on Quality of Virgin Olive Oil. | 2010 | Romero MP, Motilva MJ | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | The Effect of the Ripening Process of the Olive Fruit on the Chlorophyll and Carotenoid Fractions of Drupes and Virgin Oils. | 2010 | Motilva MJ, Romero MJ | Capítol de llibre d'investigació | 
                    
                    
                        | Digestion stability and evaluation of the metabolism and transport of olive oil phenols in the human small-intestinal epithelial Caco-2/TC7 cell line | 2010 | Soler A, Romero MP, Macià A, Saha S, Furniss CSM, Kroon P, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Técnicas de la evaluación sensorial. Dosier electrónico. | 2010 | Romero, M.P. | Publicació electrònica docent | 
                    
                    
                        | Tecnología del Procesado de Alimentos: Enología e Industria Cervecera | 2010 | M.P. Romero | Publicació electrònica docent | 
                    
                    
                        | Bioavailability of procyanidin dimers and trimers and matrix food effects in in vitro and in vivo models | 2010 | Serra A, Macià A, Romero MP, Valls J, Bladé C, Arola Ll, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Comparative study of ultra performance liquid chromatography-tandem mass spectrometry and high performance liquid chromatography-tandem mass spectrometry to determine procyanidins and alkaloids in coc | 2010 | Ortega N, Romero MP, Macià A, Reguant J, Anglès N, Morello JR, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Rapid analysis of procyanidins and anthocyanins in plasma by microelution SPE and ultra-HPLC | 2010 | Martín, MP; Pantaleón, A; Rosekl, A; Soler, A:; Valls, J; Macià, A; Romero, MP; Motilva, MJ | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Development of a phenol-enriched olive oil with phenolic compounds from olive cake | 2010 | Suarez M, Romero MP, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Els 250 anys dels olis verges d'oliva Arbequina | 2010 | Graell J, Romero MP, Motilva MJ, Vicedo E. | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Metabolites Involved in Oleuropein Accumulation and Degradation in Fruits of Olea europaea L.: Hojiblanca and Arbequina Varieties | 2010 | Gutiérrez-Rosales, F.; Romero, M.P.; Casanovas, M.; Motilva, M.J.; Mínguez-Mosquera, M.I. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Tecnología del Procesado de Alimentos: Enología e Industria Cervecera | 2009 | M.P. Romero | Publicació electrònica docent | 
                    
                    
                        | Rapid Determination of Phenolic Compounds and Alkaloids of Carob Flour by Improved Liquid Chromatography Tandem Mass Spectrometry | 2009 | Ortega N, Macià A, Romero MP, Trullols E, Morello JR, Anglès N, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Técnicas de la evaluación sensorial. Dosier electrónico. | 2009 | M.P. Romero | Publicació electrònica docent | 
                    
                    
                        | Methods for preparing phenolic extracts from olive cake for potential application as food antioxidants. | 2009 | Suárez M, Romero MP, Ramo T, Macià A, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Determination of procyanidins and their metabolites in plasma samples by improved liquid chromatography-tandem mass spectrometry | 2009 | Serra A, Macià A, Romero MP, Salvado MJ, Bustos M, Fernandez-Larrea M, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of fat content on the digestibility and bioaccessibility of cocoa polyphenol by an in vitro digestion model | 2009 | Ortega N, Reguant J,Romero MP, Macià A, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Improved method for identifying and quantifying olive oil phenolic compounds and their metabolites in human plasma by microelution solid-phase extraction plate and liquid chromatography-tandem mass sp | 2009 | Suárez M, Romero MP, Macià A, Valls RM, Fernández S, Solà R, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Obtention and characterization of phenolic extracts from different cocoa sources. | 2008 | Ortega N, Romero MP, Macià A, Reguant J, Anglès N, Morelló JR, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Pigment profile and chromatic parameters of monovarietal virgin olive oils from different Italian cultivars. | 2008 | Cerretani L, Motilva MJ, Romero MP, Bendini A, Lercker J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Tecnología del Procesado de Alimentos: Enología e Industria Cervecera | 2008 | M.P. Romero | Publicació electrònica docent | 
                    
                    
                        | Técnicas de la evaluación sensorial. Dosier electrónico. | 2008 | M.P. Romero | Publicació electrònica docent | 
                    
                    
                        | Improved liquid chromatography tandem mass spectrometry method for the determination of phenolic compounds in virgin olive oil | 2008 | Suárez M, Macià A, Romero MP, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Pigment profile and colour of monovarietal virgin olive oils from Arbequina cultivar obtained during two consecutive crop seasons. | 2008 | Criado MN, Romero MP, Casanovas M, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Phenolic compounds in subcutaneous adipose tissue from Iberian pigs | 2007 | González, E.; Tejeda, J.F.; Motilva, M.J.; Romero, M.P. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Tecnología del Procesado de Alimentos: Enología e Industria Cervecera | 2007 | M.P. Romero | Publicació electrònica docent | 
                    
                    
                        | Effect of the technological and agronomical factors on pigment tranfer during olive oil extraction. | 2007 | Criado MN, Romero MP, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Partition of phenolic compounds during the virgin olive oil industrial extraction process. | 2007 | Artajo LS, Romero MP, Suarez M, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Técnicas de la evaluación sensorial. Dosier electrónico. | 2007 | M.P. Romero | Publicació electrònica docent | 
                    
                    
                        | Comparative study of the effect of the maturation process of the olive fruit on the chlorophyll and carotenoid fractions of drupes and virgin oils from Arbequina and Farga cultivars | 2007 | Criado MN, Motilva MJ, Goñi M, Romero MP. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Agriculture and Agri-food Production in Perspective. Profile of the Sector in Catalonia | 2006 | Estany J, Balcells MA, Ballesta A, Cantero C, Colom A, Enciso P, Garcia-pascual, Millan JS, Motilva MJ, Olarieta JR, Impla, Sanuy D, Saura S, Teira MR, Tor M, Villar C, Michelena A, Marti, Pique M, Ma | Publicació electrònica | 
                    
                    
                        | Tecnología del Procesado de Alimentos: Enología e Industria Cervecera | 2006 | M.P. Romero | Publicació electrònica docent | 
                    
                    
                        | Técnicas de la evaluación sensorial. Dosier electrónico. | 2006 | M.P. Romero | Publicació electrònica docent | 
                    
                    
                        | Chlorophyll and carotenoid profile and enzymatic activities (chlorophyllase and lipoxygenase) in olive drupes from the fruit-setting period to harvest time | 2006 | Criado MN, Motilva MJ, Ramo T, Romero MP. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Influence of seasonal conditions on the composition and quality parameters of monovarietal virgin olive oils | 2006 | Morelló JR, Romero MP, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Enrichment of refined olive oil with phenolic compounds: Evaluation of their antioxidant activity and their effect on the bitter index | 2006 | Artajo LS, Romero MP, Morelló JR, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Transfer of phenolic compounds during olive oil extraction in relation to ripening stage of the fruit | 2006 | Artajo LS, Romero MP, Motilva MJ | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Relationships between Sensory Flavor Evaluation and Volatile and Non-volatile compounds in Commercial Wheat Bread Type Baguette. Bread Type Baguette | 2006 | Quilez J, Abril A, Romero MP | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of irrigation applied to olive trees (Olea europaea L.) on phenolic compound transfer during olive oil extraction | 2006 | Artajo LS, Romero MP, Tovar MJ, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Evaluation of the L-Phenylalanine ammonia-lyase activity and phenolic profile in olive drupe (Olea europaea L.) from fruit setting period to harvesting time | 2005 | Morelló JR, Romero MP, Ramo T, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Antioxidant activity of olive pulp and olive oil phenolic compounds of the arbequina cultivar | 2005 | Morelló JR, Vuorela S, Motilva MJ, Romero MP, Heinonen M. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Tecnología del Procesado de Alimentos: Enología e Industria Cervecera | 2005 | M.P. Romero | Publicació electrònica docent | 
                    
                    
                        | Changes in commercial virgin olive oil (cv Arbequina) during storage, with special emphasis on the phenolic fraction | 2004 | Morelló JR, Motilva MJ, Tovar MJ, Romero MP. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Tecnología del Procesado de Alimentos: Enología | 2004 | M.P. Romero | Publicació electrònica docent | 
                    
                    
                        | Effect of the maturation process of the olive fruit on the phenolic fraction of drupes and oils from Arbequina, Farga and Morrut cultivars | 2004 | Morelló JR, Romero MP, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of Growing Area on Pigment and Phenolic Fractions of Virgin Olive Oils of the Arbequina variety | 2004 | Criado MN, Morelló JR, Motilva MJ, Romero MP. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Técnicas de la evaluación sensorial. Dosier electrónico. | 2004 | M.P. Romero | Publicació electrònica docent | 
                    
                    
                        | Effect of crop season on the composition of virgin olive oil with protected designation of origin 'Les Garrigues' | 2003 | Romero MP, Tovar MJ, Ramo T, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of freeze injuries in olive fruit on virgin olive oil composition | 2003 | Morelló JR, Motilva MJ, Ramo T, Romero MP. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Calidad y composición de los aceites de la DOP Les Garrigues | 2002 | Romero MP, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Evolution of oil accumulation and polyphenol content in fruits of olive tree (Olea europeaea L.) related to different irrigation strategies | 2002 | Motilva MJ, Tovar MJ, Romero MP, Alegre S, Girona J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Composition and organoleptic characteristics of Arbequina olive oil from olive trees (Olea Europaea L.) under deficitary irrigation | 2002 | Tovar MJ, Romero MP, Alegre S, Girona J, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of irrigation strategies applied on olive tree (Olea europaea L.) on oil pigment content and colour | 2002 | Romero MP, Tovar MJ, Motilva MJ, Luna M, Girona J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | L-Phenylalanine ammonia-lyase activity and concentration of phenolics in developing fruit of olive tree (Olea europea L. cv Arbequina) grown under different irrigation regimes | 2002 | Tovar MJ, Romero MP, Girona J, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Changes in the HPLC phenolic profile of virgin olive oil from young trees (Olea europaea L. Cv. Arbequina) grown under different deficit irrigation strategies. | 2002 | Romero MP, Tovar MJ, Girona J, Motilva MJ. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Caracterización geográfica de los aceites de oliva vírgenes de la denominación de origen protegida 'Les Garrigues' por su perfíl de ácidos grasos | 2001 | Motilva MJ, Ramo T, Romero MP. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Analytical characteristics of virgin olive oil from young trees (Arbequina cultivar) growing under linear irrigation strategies | 2001 | Tovar MJ, Motilva MJ, Luna M, Girona J, Romero MP. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Changes in the HPLC phenolic composition of virgin olive oil from young trees (Olea europaea L. cv. Arbequina) grown under linear irrigation strategies | 2001 | Tovar MJ, Motilva MJ, Romero MP. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Changes in the phenolic composition of virgin olive oil from young trees (Olea europaea L cv Arbequina) grown under linear irrigation strategies | 2001 | Tovar MJ, Motilva MJ, Romero MP. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Influence of regulated deficit irrigation strategies applied to olive tress (Arbequina cultivar) on oil yield and oil composition during the fruit ripening period | 2000 | Motilva MJ, Tovar MJ, Romero MP, Alegre S, Girona J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Experiència de l´ús de l´analitzador de rendiment d´olives Abencor en docència i investigació | 2000 | Motilva MJ, Romero MP. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Effect of regulated deficit irrigation in olive oil production and quality | 1999 | Motilva MJ, Romero MP, Alegre S, Girona J. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Regulated deficit irrigation in olive trees | 1999 | Alegre S, Girona J, Marsal J, Arbonés A, Mata M, Montagut D, Teixidó F, Motilva MJ, Romero MP. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Estudio de la calidad del aceite de oliva virgen de la denominación de origen Les Garrigues (Lleida) durante la campaña 1995/96 | 1998 | Motilva MJ, Jaria I, Bellart I, Romero MP. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Variedades de manzanas. Resultados del test de degustación realizado en la Fira de Sant Miquel '95 | 1996 | J. Graell, D. Pifarré, A. Asensio, MP Romero | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Degustación de manzanas. Resultados del test realizado en la fira de Sant Miquel | 1996 | Graell J, Pifarré D, Asensio A, Romero MP. | Article en revista divulgativa | 
                    
                    
                        | Influencia de la temperatura de fermentación y de la duración de la maceración en la calidad sensorial de los vinos tintos de la variedad Forcayat. | 1992 | Casp, A.; López, M.L.;Romero, M.P. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Variaciones en el contenido en ésteres del vino tinto. | 1991 | Casp, A.; López, M.L.; Romero, M.P. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Determinación de componentes volátiles en vinos | 1990 | Romero MP, Casp A, Carrasco JM. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Influencia de la temperatura de fermentación y de la duración de la maceración en la calidad sensorial de los vinos tintos de la variedad Monastrell. | 1990 | Casp, A.; López, M.L.; Romero, M.P | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Formazione di alcuni composti volatili nei vini bianchi | 1988 | Casp, A.; Romero, M.P. | Article d'investigació | 
                    
                    
                        | Efecto de la temperatura sobre la fermentación glireropirúvica | 1984 | Casp A, López ML, Romero MP. | Article d'investigació |