Docencia

Enseñanza Curso Asignatura

Investigación

Proyectos de investigación Fecha inicio Fecha fin Investigadores principales
CERTA. Funcionament Unitat de Tecnologia de Productes Vegetals 2008-2009 01/01/2008 31/12/2009 GRUP RECERCA TECNOLOGIA DE PRODUCTES VEGETALS (TPV-CERTA)
Textura y aroma en la aceptabilidad de consumo en manzana. efecto de las atmósferas controladas. 01/10/2006 30/09/2009 ISABEL LARA AYALA
Demostració de l’obtenció d’anàlegs de carn mitjançant l’extrusió humida De concentrats de proteïna de fava 27/09/2024 02/06/2026 ROBERT CARLES SOLIVA FORTUNY
Tesis Año Dirección
Modificaciones en factores relacionados con el aroma y la textura en manzana, melocotón y nectarina durante la maduración y la post-cosecha. 2011 Isabel Lara Ayala / Jordi Graell Sarle
Publicaciones Año Autores Tipo
Cell wall modifications following cold storage of calcium-treated 'Golden Reinders' apples 2012 Ortiz A; Graell J; Lara I. Article d'investigació
Perfil textural de manzana en respuesta al tratamiento con calcio y a la conservación en atmósfera controlada 2012 Ortiz A, Graell J, Lara I. Acta congrés
Storage temperature dependence of biosynthesis of aroma volatile compounds and consumer acceptability in 'Rich Lady' peaches 2012 Ortiz, A.; Echeverría, G.; Graell, J.; López, M.L.; Lara, I. Article d'investigació
Cell wall disassembly during on-tree maturation, ripening and senescence of 'Snow Queen' nectarines 2012 Ortiz A, Echeverría G, Graell J, Lara I. Article d'investigació
Biosynthesis of volatile compounds during on-tree maturation of 'Rich Lady' peaches 2012 Ortiz, A.; Echeverría, G.; López, M.L.; Graell, J.; Lara, I. Article d'investigació
Aroma volatile compounds of 'Belletardie (Tardibelle)' peach fruit in relation to harvest date and cold storage technology 2012 López, M.L.; Echeverría, G.; Graell, J.; Lara, I.; Ortiz, A. Article d'investigació
El paper del calci en l'aroma i en la qualitat sensorial de les pomes 2012 Graell J, Ortiz A, Lara I. Article en revista divulgativa
Cell wall characterisation of cracking-affected 'Snow Quuen' nectarines 2012 Ortiz A, Seymour G, Tucker G, Lara I. Article d'investigació
Beneficios de los tratamientos con calcio en la mejora del aroma y la calidad sensorial de manzanas 2012 Ortiz A, Lara I, Graell J. Article en revista divulgativa
Firmness loss and cell wall degradation after air- or CA-storage of 'Rich Lady' peaches 2012 Ortiz A, Sopeña P, Comabella E, Lara I. Article d'investigació
Calidad de consumo de cerezas (Prunus avium L.) ‘New Star’ conservadas en atmósfera modificada pasiva. Relación con algunos parámetros instrumentales. 2012 Lara I, Camats JA, Comabella E, Ortiz A. Capítol de llibre d'investigació
Preharvest calcium sprays improve volatile emission at commercial harvest of ‘Fuji Kiku-8’ apples. 2011 Ortiz A, Graell J, Lara I. Article d'investigació
The influence of storage period and temperature on consumer acceptance and sensory properties of 'Big Top' nectarines 2011 Ortiz A; Lara I; López ML; Graell J; Echeverría G. Article en premsa
Softening and cell wall metabolism in late-season peach in response to controlled atmosphere and 1-MCP treatment. 2011 Ortiz A, Vendrell M, Lara I. Article d'investigació
Cell wall-modifying enzymes and firmness loss in ripening 'Golden Reinders' apples: A comparison between calcium dips and ULO storage. 2011 Ortiz A, Graell J, Lara I. Article d'investigació
Preharvest calcium applications inhibit some cell wall-modifying enzyme activities and delay cell wall disassembly at commercial harvest of 'Fuji kiku-8' apples 2011 Ortiz A; Graell J; Lara I. Article d'investigació
Volatile ester-synthesising capacity throughout on-tree maturation of 'Golden Reinders' apples 2011 Ortiz A, Graell J, Lara I. Article d'investigació
Influence of calcium dips on biosynthesis of aroma volatile compounds in ‘Fuji Kiku-8’ apples 2010 Ortiz A, Echeverría G, Graell J, Lara I. Article d'investigació
Sensory evaluation of calcium-dipped 'Fuji Kiku-8' and ‘Golden Reinders’ apples. 2010 Ortiz A, Echeverría G, Graell J, Lara I Article d'investigació
Cell wall modifications during on-tree development and maturation of 'Golden Reinders' apples 2010 Ortiz A, Echeverría G, Graell J, Lara I. Article d'investigació
Volatile ester-synthesising capacity in 'Tardibelle' peach fruit in response to controlled atmosphere and 1-MCP treatment 2010 Ortiz, A.; Graell, J.; López, M.L.; Echeverria, G.; Lara, I. Article d'investigació
The emission of flavour-contributing volatile esters by 'Golden Reinders' apples is improved after mid-term storage by postharvest calcium treatment. 2010 Ortiz A, Echeverría G, Graell J, Lara I Article d'investigació
Cell wall-modifying enzyme activities after controlled atmosphere storage of calcium-treated 'Fuji' apples. 2010 Ortiz A, Echeverría G, Graell J, Lara I Article d'investigació
Cell wall disassembly during the melting phase of softening in 'Snow Queen' nectarines 2010 Ortiz A, Seymour GB, Tucker GA, Lara I. Article d'investigació
Modifications in cell wall composition after storage of 1-MCP-treated peach fruit. 2010 Ortiz A, Vendrell M, Lara I. Article d'investigació
Overall quality of 'Rich Lady' peach fruit after air- or CA-storage. The importance of volatile emission 2009 Ortiz A, Echeverría G, Graell J, Lara I. Article d'investigació
Calcium dips enhance volatile emission of cold-stored 'Fuji Kiku-8' apples 2009 Ortiz A, Echeverría G, Graell J, Lara I. Article d'investigació
Almacenamiento frigorífico de melocotones 'Rich Lady' en atmósfera controlada: mejora de la calidad del fruto 2008 Graell J, Ortiz A, Echeverría G, López ML, Lara I. Capítol de llibre d'investigació
Cell wall-modifying enzyme activities after storage of 1-MCP-treated peach fruit 2008 Ortiz A, Lara I Article d'investigació
Development of aroma-synthesising capacity throughout fruit maturation of 'Mondial Gala' apples 2008 Lara, I.; Ortiz, A.; Echeverría, G.; López, M.L.; Graell, J. Article d'investigació
Sensory acceptance of CA-stored peach fruit. Relationship to instrumental quality parameters 2008 Ortiz, A.; Lara, I.; Graell, J.; López, M.L.; Echeverría, G. Article d'investigació
Efectos del tratamiento con CaCl2 sobre la biosíntesis de compuestos volátiles aromáticos en manzanas 'Fuji' tras su frigoconservación en atmósfera controlada 2008 Ortiz A, Echeverría G, Graell J, Lara I. Capítol de llibre d'investigació
Recomendaciones para el almacenamiento en atmósfera controlada 2003 Graell J, Ortiz A Article en revista divulgativa