Ultraviolet-C Light and Peracetic Acid Extend the Shelf Life of Fresh and Frozen Strawberries |
2024 |
Nicolau Lapeña, I.; Ortiz, J.; Viñas, I.; Abadias, M.; Bobo, G.; Aguiló Aguayo, I. |
Article d'investigació |
High added value products from agroindustrial residues: Study on microfibrillated cellulose for food applications |
2024 |
Aguilo Aguayo, I.; Albaladejo, P.; Gallur, M.; Abadias, M.; Ortiz, J.; Vinas, I.; Lafarga, T.; Aguilo-Aguayo,I. |
Article d'investigació |
Occurrence of Alicyclobacillus acidoterrestris in pasteurized and high hydrostatic pressure-treated fruit juices and isolates' characterization |
2023 |
Neggazi, Isma; Colás-Medà, Pilar; Viñas, Inmaculada; Garza, S.; Alegre, Isabel |
Article d'investigació |
Ultraviolet applications to control patulin produced by Penicillium expansum CMP-1 in apple products and study of further patulin degradation products formation and toxicity |
2023 |
Nicolau Lapeña, I.; Rodríguez Bencomo, J.J.; Colás Medà, P.; Viñas, I.; Sanchis, V.; Alegre, I. |
Article d'investigació |
Evaluation of commercial anti-listerial products for improvement of food safety in ready-to-eat meat and dairy products |
2023 |
Colás Medà, I.; Viñas, I.; Alegre, I. |
Article d'investigació |
Pathogenic potential of the surviving Salmonella Enteritidis on strawberries after disinfection treatments based on ultraviolet-C light and peracetic acid |
2022 |
Ortiz Solà, Jordi; Colás Medà, Pilar; Nicolau Lapeña, Iolanda ; Alegre, Isabel ; Abadias, Maribel; Viñas, Inmaculada |
Article d'investigació |
Control biológico de las enfermedades fúngicas en poscosecha de fruta. Situación actual y perspectivas futuras |
2022 |
Viñas, I.; Colas Meda, P.; Nicolau Lapeña, I.; Alegre, I. |
Article en revista divulgativa |
Inactivation of Escherichia coli, Salmonella enterica and Listeria monocytogenes on apple peel and apple juice by ultraviolte C light treatments with two irradiation devices. |
2022 |
Nicolau Lapeña, Iolanda; Colás Medà, Pilar; Viñas, Inmaculada; Alegre, Isabel |
Article d'investigació |
Bioconservación aplicada en la industria de los elaborados cárnicos: control frente a Listeria monocytogenes |
2022 |
Colás Medà, Pilar; Nicolau Lapeña, Iolanda; Viñas, Inmaculada; Alegre, Isabel |
Article en revista divulgativa |
Aloe vera gel: An update on its use as a functional edible coating to preserve fruits and vegetables |
2021 |
Nicolau Lapeña, Iolanda; Colás Medà, Pilar; Alegre, Isabel; Aguiló Aguayo, Ingrid: Muranyi, Peter; Viñas, Inmaculada |
Article d'investigació |
Potencial de la radiación ultravioleta para el control de podredumbres en postcosecha de frutas y hortalizas |
2021 |
Alegre, Isabel; Colás Medà, Pilar; Nicolau Lapeña, Iolanda; Viñas, Inmaculada |
Article en revista divulgativa |
Combination of ferulic acid with Aloe vera gel or alginate coatings for shelf-life prolongation of fresh-cut apples |
2021 |
Abadias, M.; ; Colas Meda, P.; Vinas, I.; Bobo, G.; Aguilo Aguayo, I.; Nicolau Lapena, I.; Aguilo-Aguayo, I.; Kramer, B.; Abadias, M.; Vinas, I.; Muranyi, P. |
Article d'investigació |
Application of an innovative water-assisted ultraviolet C light technology for the inactivation of microorganisms in tomato processing industries |
2021 |
Abadias, M; Colas Meda, P.; Vinas, I.; Bobo, G.; Aguilo Aguayo, I. |
Article d'investigació |
Inactivation of Salmonella enterica, Listeria monocytogenes and murine norovirus (MNV-1) on fresh strawberries by conventional and water-assisted ultraviolet light (UV-C) |
2021 |
Ortiz Sola, J.; Abadias, M.; Colas Meda, P.; Anguera, M.; Vinas, I. |
Article d'investigació |
Combination of sonication with anti-browning treatments as a strategy to increase the shelf life of fresh-cut potatoe (cv. Monalisa) |
2021 |
Nicolau Lapeña, I.; Bobo, G.; Abadias, M.; Vinas, I.; Aguilo Aguayo, I. |
Article d'investigació |
Bacterial Spore inactivation in orange juice and orange peel by ultraviolet-C light |
2021 |
Colás Medà, P.; Nicolau Lapeña, I.; Viñas, I.; Neggazi, I.; Alegre, I. |
Article d'investigació |
Occurrence of selected viral and bacterial pathogens and microbiological quality of fresh and frozen strawberries sold in Spain. |
2020 |
Ortiz Sola, J.; Viñas, I.; Colas Meda, P.; Anguera, M.; Abadias, M. |
Article d'investigació |
Evaluation of a sanitizing washing step with different chemical disinfectants for the strawberry processing industry |
2020 |
Ortiz Sola, J.; Abadias, M.; Colas Meda, P.; Sanchez, G.; Bobo G.; Viñas, I. |
Article d'investigació |
Water UV-C treatment alone or in combination with peracetic acid: A technology to maintain safety and quality of strawberries |
2020 |
Nicolau Lapena, I.; Abadias, M.; Vinas, I.; Bobo, G.; Lafarga, T.; Ribas Agusti, A.; Aguilo Aguayo, I. |
Article d'investigació |
¿Es posible obtener frutas y hortalizas mínimamente procesadas seguras sin el uso del hipoclorito? |
2020 |
Colás Medà, P.; Alegre Vilas, I.; Viñas Almenar, I. |
Article en revista divulgativa |
Formation of patulin-glutathione conjugates induced by pulsed light: A tentative strategy for patulin degradation in apple juices. |
2020 |
Rodríguez-Bencomo, J.J.; Sanchis, V; Viñas, I; Martín-Belloso, O; Soliva-Fortuny, R. |
Article d'investigació |
Bioconservación frente a patógenos de transmisión alimentaria en frutas y hortalizas mínimamente procesadas |
2020 |
Alegre Vilas, I; Abadias Seró, M; Colás Medà, P; Collazo Cordero, C; Viñas Almenar, I |
Review |
Microbial interaction between Salmonella enterica and main postharvest fungal pathogens on strawberry fruit. |
2020 |
Ortiz Sola, J.; Valero, A.; Vinas, I.; Colas Meda, P.; Abadias, M. |
Article d'investigació |
Control de patógenos de transmisión alimentaria en fresas congeladas y listas para el consumo |
2020 |
I.Viñas; A. Valero; V.Gimeno; L. Lopez; I.Aguiló-Aguayo; M.Abadias; I.Alegre; P. Colas-Meda; G.Bobo; T.Lafarga; G.D. Posada; P.Vallesquino; M. Cejudo; J.Ortiz; Y. Nicolau; L.Pérez |
Article d'investigació |
Physiochemical and nutritional characteristics, bioaccessibility and sensory acceptance of baked crackers containing broccoli co-products |
2019 |
Lafarga T; Gallagher E; Bademunt, A;Bobo G; Echeverria G; Vinas I; Aguiló-Aguayo I. |
Article d'investigació |
Strategies to reduce microbial risk and improve quality of fresh and processed strawberries: A review |
2019 |
Lafarga, T; Colas-Meda P; I; Abadias, M; Aguiló-Aguayo, I.; Bobo G; Viñas, I |
Article d'investigació |
Effect of thermosonication on the bioaccessibility of antioxidant compounds and the microbiological, physicochemical, and nutritional quality of an anthocyanin-enriched tomato juice |
2019 |
Lafarga, T; Ruiz-Aguirre, I; Abadias, M; Viñas, I; Bobo, I; Aguiló-Aguayo, I. |
Article d'investigació |
Ultrasound Processing Alone or in Combination with Other Chemical or Physical Treatments as a Safety and Quality Preservation Strategy of Fresh and Processed Fruits and Vegetables: A Review |
2019 |
Nicolau-Lapeña I, Lafarga T,Viñas I, Abadias M, Bobo G, Aguiló-Aguayo I |
Article d'investigació |
Effect of pre-harvest conditions and postharvest storage time on the quality of whole and fresh-cut calçots (Allium cepa L.) |
2019 |
Zudaire L; Viñas I; Simó J; Sans S; Abadias M; Aguiló-Aguayo I. |
Article d'investigació |
Effect of calcium salts and antioxidant treatment on the storage quality of fresh-cut Conference pears |
2019 |
Zudaire, L.; Viñas, I.; Abadias, M.; Lafarga, T.; Plaza, L.; Bobo, G.; Altisent, R.; Aguiló-Aguayo, Ingrid |
Article d'investigació |
Effects of long-term controlled atmosphere storage,minimal processing, and packaging on quality attributes of calçots (Allium cepa L.) |
2019 |
Zudaire, L.; Viñas, I.; Abadias, M.; Lafarga, T.; Bobo, G.; Simó, J.; Aguiló-Aguayo, Ingrid |
Article d'investigació |
Potential of the microalgae Nannochloropsis and Tetraselmis for being used as innovative ingredients in baked goods |
2019 |
Lafarga T, Mayre E, Echeverria G,Viñas I, Villaró S, Acién-Fernández F.G, Castellarid M,Aguiló-Aguayo I. |
Article d'investigació |
Evaluation of Pseudomonas graminis CPA-7 as a biopreservation method for fresh-cut pear: Physicochemical, enzymatic, and nutritional quality |
2019 |
Zudaire L, Vinas I, Iglesias M.B, Plaza L, Abadias M, Aguilo-Aguayo, I. |
Article d'investigació |
Strawberry sanitization by peracetic acid washing and its effect on fruit quality |
2019 |
Nicolau- Lapena I, Abadias M, , Bobo G, Aguilo-Aguayo , Lafarga T, Vinas I. |
Article d'investigació |
Assessing water-assisted UV-C light and its combination with peroxyacetic acid and Pseudomonas graminis CPA-7 for the inactivation and inhibition of Listeria monocytogenes and Salmonella enterica in f |
2019 |
Collazo C; Noguera V; Aguilo-Aguayo I; Abadias M; Colas-Meda P; Nicolau I; Vinas I |
Article d'investigació |
Bioaccessibility, physicochemical, sensorial, and nutritional characteristics of bread containing broccoli co-products |
2019 |
Lafarga T; Gallagher E; Bademunt A; Vinas I;Bobo G; Vilaró S; Aguiló-Aguayo I. |
Article d'investigació |
Effect of Ultrasound Pre-Treatment on the Physical, Microbiological, and Antioxidant Properties of Calcots |
2019 |
Zudaire L; Lafarga T; Vinas I; Abadias M; Brunton N; Aguiló-Aguayo I. |
Article d'investigació |
Decontamination of Listeria innocua from fresh-cut broccoli using UV-C applied in water or peroxyacetic acid, and dry-pulsed light |
2019 |
Collazo C; Florence Ch; Aguilo-Aguayo I; Marin Saenz, J; lafarga T; Abadias M; Vinas I. |
Article d'investigació |
Biopreservation of fresh-cut pear using Lactobacillus rhamnosus GG and effect on quality and volatile compounds |
2018 |
Iglesias, M.B.; Echeverría, G.; Viñas I.; López, M.L.; Abadias, M. |
Article d'investigació |
Tecnologías alternativas a la pasteurización térmica en zumos.principales ventajas e inconvenientes. |
2018 |
Lafarga, T.; Bobo Garcia, G.; Abadias, M.; Viñas, I.; Aguiló Aguayo, I. |
Article d'investigació |
Steaming and sous-vide: Effects on antioxidant activity, vitamin C, and total phenolic content of Brassica vegetables |
2018 |
Lafarga T, Bobo G, Vinas I, Zudaire L, Simo J, Aguiló-Aguayo |
Article d'investigació |
Evaluation of postharvest calcium treatment and biopreservation with Lactobacillus rhamnosus GG on the quality of fresh-cut 'Conference' pears |
2018 |
Zudaire L; Vinas I; Plaza L; Iglesias MB; Abadias M; Aguilo-Aguayo I |
Article d'investigació |
Decontamination of fresh-cut broccoli with a water assisted UV-C technology and its combination with peroxyacetic acid |
2018 |
Collazo C; Lafarga T; Aguilo-Aguayo I; Marin-Saez J; Abadias M; Vinas, I |
Article d'investigació |
Effect of steaming and sous vide processing on the total phenolic content, vitamin C and antioxidant potential of the genus Brassica. |
2018 |
Lafarga T, Vinas I, Bobo G, Simo J,Aguiló-Aguayo I. |
Article d'investigació |
Effects of thermal and non-thermal processing of cruciferous vegetables on glucosinolates and its derived forms |
2018 |
Lafarga T, Bobo G, Vinas I, Collazo C,Aguiló-Aguayo I. |
Review |
Efficacy of chlorine, peroxyacetic acid and mild-heat treatment on the reduction of natural microflora and maintenance of quality of fresh-cut calcots (Allium cepa L.) |
2018 |
Zudaire l, Vinas I Abadias M, Simó J, Aguiló-Aguayo I. |
Article d'investigació |
Impact of Pseudomonas graminis strain CPA-7 on respiration and ethylene production in fresh-cut 'Golden delicious' apple according to the maturity stage and the preservation strategy |
2018 |
Collazo C, Giné-Bordonaba G, Aguiló-Aguayo I, Povedano I, Ubach D, Viñas I |
Article d'investigació |
Evaluation of biocontrol capacity of Pseudomonas graminis CPA-7 against foodborne pathogens on fresh-cut pear and its effect on fruit volatile compounds |
2018 |
Iglesias, M.B.; López, M.L.; Echeverría, G; Viñas, I.; Zudaire, L; Abadias, M. |
Article d'investigació |
Differential contribution of the two major polygalacturonases from Penicillium digitatum to virulence towards citrus fruit |
2018 |
Vilanova L, López-Pérez M, Ballester AR, Teixidó N, Usall J, Lara I, Viñas I, Torres R, González-Candelas L. |
Article d'investigació |
Pseudomonas graminis strain CPA-7 differentially modulates the oxidative response in fresh-cut 'Golden delicious' apple depending on the storage conditions. |
2018 |
Collazo C, Giné-Bordonaba G, Aguiló-Aguayo I, Povedano I, Bademunt A, Viñas I |
Article d'investigació |
Efficacy of Pseudomonas graminis CPA-7 against Salmonella spp. and Listeria monocytogenes on fresh-cut pear and setting up of the conditions for its commercial application. |
2018 |
Iglesias M.B, Abadias M, Anguera M, Viñas I. |
Article d'investigació |
Unravelling the contribution of the Penicillium expansum PeSte12 transcription factor to virulence during apple fruit infection |
2018 |
Sánchez-Torres P, Vilanova L, Ballester A.R, López-Pérez M, Teixidó N, Viñas, I, Usall J, González-Candelas L, Torres R. |
Article d'investigació |
Tecnologías alternativas a la pasteurización térmica en zumos: Principales ventajas e inconvenientes. |
2018 |
Ruiz-Aguirre, I., Lafarga, T., Abadías, M., Aguiló-Aguayo, I., Villaró, S., Bobo, G., Viñas,I |
Capítol de llibre d'investigació |
Quality and bioaccessibility of total phenols and antioxidant activity of calçots (Allium cepa L.) stored under controlled atmosphere conditions |
2017 |
Zudaire L, Viñas I, Abadias M, Simó J, Echeverria G, Plaza L, Aguiló-Aguayo I. |
Article d'investigació |
Control biológico de las principales enfermedades poscosecha de frutaa de hueso |
2017 |
Usall J, Torres R, Teixidó N, Viñas I. |
Capítol de llibre d'investigació |
Control biológico de la podredumbre por Botrytis en la vid. |
2017 |
Calvo-Garrido C, Usall J, Viñas I, Torres R, Viñas I,Teixidó N |
Capítol de llibre d'investigació |
Adhesion and invasion of Listeria monocytogenes and interaction with Lactobacillus rhamnosus GG after habituation on fresh-cut pear |
2017 |
Iglesias M.B, Viñas I, Colás-Medà P, Collazo C, Serrano J.C.E, Abadias M. |
Article d'investigació |
Aspectos básicos de la producción, formulación, envasada y vida útil de los agentes de biocontrol. |
2017 |
Teixidó N, Usall J, Viñas I, Torres R. |
Capítol de llibre d'investigació |
Pome Fruit Juices. |
2017 |
Aguiló-Aguayo I, Plaza L, Bobo G, Abadias M, Viñas I. |
Capítol de llibre d'investigació |
Control biológico de las principales enfermedades poscosecha en cítricos. |
2017 |
Torres R, Usall J, Viñas I, Teixidó N. |
Capítol de llibre d'investigació |
Antagonistic effect of probiotic bacteria against foodborne pathogens on fresh-cut pear |
2017 |
Iglesias M.B, Abadias M, Anguera M ,Sabata J, Viñas I. |
Article d'investigació |
The impact of a cold chain break on the survival of Salmonella enterica and Listeria monocytogenes on minimally processed 'Conference' pears during their shelf life |
2017 |
Colás-Medà, P., Viñas, I., Alegre, I., Abadias, M. |
Article d'investigació |
Studies on the biocontrol mechanisms of Pseudomonas graminis strain CPA-7 against food-borne pathogens in vitro and on fresh-cut melon |
2017 |
Collazo, C; Abadias, M; Aguiló-Aguayo, I; Alegre, I; Chenoll, E; Viñas, I |
Article d'investigació |
Uso de la cepa Pseudomonas graminis CPA-7 para el control de patógenos de transmisión alimentaria en frutas mínimamente procesadas. |
2017 |
Viñas, I; Alegre, I; Iglesias, MB; Collazo, C; Abadias, M; Teixidó, N |
Article en revista divulgativa |
Influence of fruit matrix and storage temperature on the survival of Listeria monocytogenes in a gastrointestinal simulation |
2017 |
Colás-Medà, P., Abadias, M., Oliveira, M., Usall, J., Viñas, I. |
Article d'investigació |
Exposure to minimally processed pear and melon during shelf life could modify the pathogenic potential of Listeria monocytogenes |
2017 |
Colás-Medà, P.,Viñas, I., Oliveira, M., Anguera, M., Serrano, J.C.E., Abadias, M. |
Article d'investigació |
Ultrasound assisted extraction of polysaccharides from mushroom by-products |
2017 |
Aguiló-Aguayo, I., Walton, J., Viñas, I., Tiwari, B.K. |
Article d'investigació |
Effect of Pseudomonas graminis strain CPA-7 on the ability of Listeria monocytogenes and Salmonella enterica subsp. enterica to colonize Caco-2 cells after pre-incubation on fresh |
2017 |
Collazo C.; Abadías M.; Colás-Medà P.; Iglesias M.B; Granado-Serrano A.B.; Serrano J. and Viñas I. |
Article d'investigació |
Control biológico de enfermedades en poscosecha de frutas de pepita. |
2017 |
Viñas I, Abadias M, Teixidó N, Torres R, Usall J. |
Capítol de llibre d'investigació |
Mechanisms of resistance in postharvest fruit-pathogen interaction |
2016 |
Sandoval-Chávez RA, Martínez-Peniche RA, Hernández-Iturriaga M, Teixidó-Espasa N, Usall-Rodié J, Viñas-Almenar I, Torres-Sanchis R. |
Article en revista divulgativa |
Relevance of the transcription factor PdSte12 in Penicillium digitatum conidiation and virulence during citrus fruit infection |
2016 |
Vilanova, L., Teixidó, N., Torres, R., Usall, J.,Viñas, I., Sánchez-Torres, P. |
Article d'investigació |
DNA-based methodologies to detect and quantify the postharvest biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 applied on oranges |
2016 |
Soto-Muñoz, L., Teixidó, N., Usall, J., Viñas I., Abadias, M., Torres, R. |
Article d'investigació |
Proteomic and oxi-proteomic response of apple to a compatible (P. expansum) and a non-host (P. digitatum) pathogen. (2016) |
2016 |
Burón-Moles, G., Wisniewski, M., Viñas, I., Teixidó, N., Usall, J., Droby, S., Torres, R. |
Article d'investigació |
Differential apple transcriptomic responses to Penicillium expansum (pathogen) and Penicillium digitatum (non-host pathogen) infection. , 1144: 49-56. (2016) |
2016 |
Vilanova, L., Wisniewski, M., Norelli, J., Viñas, I., Torres, R., Usall, J., Phillips, J., Droby, S., Teixidó, N. |
Article d'investigació |
Development of a fresh-cut product based on pears and the subsequent evaluation of its shelf life under commercial conditions and after a cold chain break |
2016 |
Colás-Medà P; Abadias M; Altisent R; Alegre I; Plaza L; Gilabert V; Lacomba R; Viñas I. |
Article d'investigació |
Changes in the quality and antioxidant properties of fresh-cut melontreated with the biopreservative culture Pseudomonas graminis CPA-7during refrigerated storage |
2016 |
Plaza L, Altisent R, Alegre I, Viñas I, Abadias M. |
Article d'investigació |
Environmental monitoring of the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 applied to citrus fruit at preharvest |
2015 |
Soto-Muñoz L, Torres R, Usall J, Viñas I, Dashevskaya S, Teixidó N. |
Article d'investigació |
Molecular tools applied to identify and quantify the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 in postharvest treatments on oranges |
2015 |
Soto-Muñoz L, Teixidó N, Usall J, Viñas I, Abadias M, Torres R. |
Article d'investigació |
Characterizing the proteome and oxi-proteome of apple in response to a host (Penicillium expansum) and a non-host (Penicillium digitatum) pathogen |
2015 |
Buron-Moles, G.; Wisniewski, M.; Viñas, I.; Teixidó, N.; Usall, J.; Droby, S.; Torres, R. |
Article d'investigació |
DNA-based methodologies for the quantification of live and dead cells in formulated biocontrol products based on Pantoea agglomerans CPA-2 |
2015 |
Soto-Muñoz L, Torres R, Usall J, Viñas I, Solsona C, Teixidó N. |
Article d'investigació |
Tendencias en el sector de la transformación de frutas y hortalizas |
2015 |
Aguiló Aguayo.; Abadias, M-; Viñas, I. |
Article d'investigació |
Biopreservative methods to control the growth of foodborne pathogens on fresh-cut lettuce |
2015 |
Oliveira M, Abadias M, Colás-Medà P, Usall J, Viñas I. |
Article d'investigació |
Characterisation of H2O2 production to study compatible and non-host pathogen interactions in orange and apple fruit at different maturity stages |
2015 |
Buron-Moles G, Torres R, Teixidó N, Usall J, Vilanova L, Viñas I |
Article d'investigació |
Application of modified atmosphere packaging as a safety approach to fresh-cut fruits and vegetables |
2015 |
Oliveira M, Abadias M, Usall J, Torres R, Teixido N, Viñas I. |
Review |
¿Puede el proceso de cicatrización de las manzanas evitar la podredumbre azul? |
2015 |
Vilanova L, Viñas I , Torres R , Usall J, Teixidó N. |
Article d'investigació |
Exploring the effect of pulsed electric field processing parameters on polyacetylene extraction from carrot slices |
2015 |
Aguiló-Aguayo I, Abreu C, Hossain MB, Altisent R, Brunton N, Viñas I, Rai DK |
Article d'investigació |
Effect of ripeness stage during processing on Listeria monocytogenes growth on fresh-cut 'Conference' pears |
2015 |
Colas-Medà P, Abadias M, Alegre I, Usall J, Viñas I. |
Article d'investigació |
La cicatrización de heridas en naranjas: ¿es un proceso efectivo para evitar la podredumbre de poscosecha de Penicillium digitatum? |
2014 |
Vilanova L, Viñas I, Torres R, Usall J, Teixidó N |
Article en revista divulgativa |
Radio Frequency treatment to control postharvest brown rot in store fruit |
2014 |
Sisquella M, Casals C, Picouet P, Viñas I, Torres R, Usall J. |
Capítol de llibre d'investigació |
Tratamiento con microondas para el control de Monilinia spp. en melocotones y nectarinas |
2014 |
Sisquella M, Picouet P, Viñas I, Teixidó N, Lamarca N, Usall J. |
Article en revista divulgativa |
Effect of fruit maturity stage of orange on the wound response to Penicillium digitatum (pathogen) and P. expansum (non-host pathogen) |
2014 |
Vilanova L, Torres R, Usall J, Teixidó N, González-Candelas L, Viñas I, Fiori S |
Article en revista divulgativa |
Acidification of apple and orange hosts by Penicillium digitatum and Penicillium expansum |
2014 |
Vilanova L, Viñas I, Torres R, Usall J, Buron-Moles G, Teixidó N |
Article d'investigació |
Transcriptomic profiling of apple in response to inoculation with a pathogen (Penicillium expansum) and a non-pathogen (Penicillium digitatum) |
2014 |
Vilanova L, Wisniewski M, Norelli J, Viñas I, Torres R, Usall J, Phillips J; Droby S, Teixidó N |
Article d'investigació |
Increasing maturity reduces wound response and lignification processes against Penicillium expansum (pathogen) and Penicillium digitatum (non-host pathogen) infection in apples |
2014 |
Vilanova L, Viñas I, Torres R, Usall J, Buron-Moles G, Teixidó N |
Article d'investigació |
Analysis of the time-dependent protein changes in wounded apples (Golden delicious). |
2014 |
Buron-Moles, G; Torres, R; Amoako-Andoh, F; Viñas, I; Teixidó, N; Usall, J; Keulemans, W; Davey, MW. |
Article en revista divulgativa |
Analysis of changes in protein abundance after wounding in 'Golden Delicious' apples |
2014 |
Buron-Moles, G; Torres, R; Amoako-Andoh, F; Viñas, I; Teixidó, N; Usall, J; Keulemans, W; Davey, MW. |
Article d'investigació |
Improvement of microwave treatment with immersion of fruit in water to control brown rot in stone fruit |
2014 |
Sisquella M; Picouet P; Viñas I; Teixidó N; Segarra J; Usall J |
Article d'investigació |
Effect of host and Monilinia spp. variables on the efficacy of radio frequency treatment on peaches |
2014 |
Sisquella M; Viñas I; Picouet P; Torres R; Usall J |
Article d'investigació |
Composition and properties of the polyphenolic extracts obtained from industrial plum pomaces |
2014 |
Sójka M,Kołodziejczyk K, Milala J, Abadias M, Viñas I, Guyot S, Baron L. |
Article d'investigació |
Innovaciones en frutas y hortalizas de IV y V gama |
2014 |
Plaza L, Aguiló-Aguayo I, Abadias M, Viñas I. |
Article en revista divulgativa |
Biological control of Botrytis bunch rot in Atlantic climate vineyards with Candida sake CPA-1 and its survival under limiting conditions of temperature and humidity |
2014 |
Calvo-Garrido C, Teixidó N, Roudet J, Viñas I, Usall J, Fermaud M. |
Article d'investigació |
Survival of the biological control agent Candida sake CPA-1 on grapes under the influence of abiotic factors |
2014 |
Calvo-Garrido, C; Viñas, I; Usall, J; Rodríguez-Romera, M; Ramos, MC; Teixidó, N |
Article d'investigació |
Biopreservation of fresh-cut melon using the strain Pseudomonas graminis CPA-7 |
2014 |
Abadias M, Altisent R, Usall J, Torres R, Oliveira M, Viñas I. |
Article d'investigació |
Optimization of packaging and storage conditions of a freeze-dried Pantoea agglomerans formulations for controlling postharvest diseases in fruit |
2014 |
Torres R, Solsona C, Viñas I, Usall J, Plaza P, Teixidó N. |
Article d'investigació |
Comparative study of improved vs. traditional apple cultivars and their aptitude to be minimally processed as 'ready to eat' apple wedges |
2014 |
Altisent R, Plaza L, Alegre I, Viñas I, Abadias M. |
Article d'investigació |
Potential secondary inoculum sources of Botrytis cinerea and their influence on bunch rot development in dry Mediterranean climate vineyards |
2014 |
Calvo-Garrido C, Usall J, Viñas I, Elmer P, Cases E, Teixidó N. |
Article d'investigació |
Development of PMA real-time PCR method to quantify viable cells of Pantoea agglomerans CPA-2, an antagonist to control the major postharvest diseases on oranges |
2014 |
Soto-Muñoz L, Teixidó N, Usall J, Viñas I, Crespo-Sempere A, Torres R. |
Article d'investigació |
Suppression of Botrytis cinerea on necrotic grapevine tissues by early season applications of natural products and biological control agents |
2014 |
Calvo-Garrido C, Viñas I,Elmer P, Usall J, Teixido N |
Article d'investigació |
Mode of action of a fatty acid-based natural product to control Botrytis cinerea in grapes |
2014 |
Calvo-Garrido C, Elmer P, Parry FJ, Viñas I, Usall J, Torres R, Agnew RH, Teixido N. |
Article d'investigació |
Candida sake CPA-1, un ejemplo de éxito en el desarrollo de un biopesticida: producción, formulación, envasado, almacenaje y vida útil. |
2014 |
Teixido N, Torres R, Abadias M, Usall J, Viñas I |
Article en revista divulgativa |
Aplicaciones en campo del agente de biocontrol Candida sake CPA-1: una estrategia alternativa fiable para el control de Botrytis cinerea en uva. |
2014 |
Calvo-Garrido C, Teixido N, Usall J, Viñas I,Elmer P, Fermauld M. |
Article en revista divulgativa |
Detection and quantification by PCR assay of the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 on apples |
2014 |
Soto-Muñoz L, Teixidó N, Usall J, Viñas I, Torres R. |
Article d'investigació |
Effectiveness of a bacteriophage in reducing Listeria monocytogenes on fresh-cut fruits and fruit juices. |
2014 |
Oliveira A, Viñas I, Colàs P, Anguera M, UsallJ, Abadias M |
Article d'investigació |
Candida sake CPA-1 and other biologically-based products as potential control strategies to reduce sour rot of grapes |
2013 |
Calvo-Garrido C, Viñas I, Elmer PAG, Usall J, Teixidó N. |
Article d'investigació |
Wound response in orange as a resistance mechanism against Penicillium digitatum (pathogen) and P. expansum (non-host pathogen) |
2013 |
Vilanova L, Torres R, Viñas I, González-Candelas L, Usall J, Fiori S, Solsona C, Teixidó N. |
Article d'investigació |
Continuous microwave treatment to control to control postharvest brown rot in stone fruit |
2013 |
Sisquella M; Viñas I; Teixidó N; Picouet P; Usall J |
Article d'investigació |
Combination of peracetic acid and hot water treatment to control postharvest brown rot on peaches and nectarines |
2013 |
Sisquella M, Casals C, Viñas I, Teixido N, Usall J. |
Article d'investigació |
Aspectos básicos de la patología de la poscosecha |
2013 |
Viñas I, Abadias M, Teixidó N, Usall J, Torres R. |
Capítol de llibre d'investigació |
Principales Enfermedades de poscosecha y su control. |
2013 |
Usall J, Torres R, Viñas I, Abadias M, Teixidó N. |
Capítol de llibre d'investigació |
Inmersion of fruit in water to improve radio frecuency treatment to control brown rot in stone fruits. |
2013 |
Sisquella M, Casals C, Picouet P, Viñas I, Torres R, Usall J. |
Article d'investigació |
El uso de la bioconservación en frutas y hortalizas mínimamente procesadas (IV Gama) |
2013 |
Oliveira M., Viñas I., Alegre I. Torres, R. Abadias, M. |
Publicació electrònica |
Biological control of Botrytis bunch rot in organic wine grapes with the yeast antagonist Candida sake CPA-1 |
2013 |
Calvo-Garrido G, Elmer PAG, Viñas I, Usall J, Bartra E, Teixidó N. |
Article d'investigació |
Control of foodborne pathogens on fresh-cut fruit by a novel strain of Pseudomonas graminis |
2013 |
Alegre I, Viñas I, Usall J, Teixido N, Figge MJ, Abadias M. |
Article d'investigació |
Postcosecha de pera, manzana y melocotón. |
2013 |
Viñas I; Recasens I; Usall J; Graell J.(Coordinadores de edición) |
Llibre d'investigació |
Introducción a la poscosecha de frutas |
2013 |
Viñas I |
Capítol de llibre d'investigació |
Polyphenol composition, antioxidant capacity, and antimicrobial activity of the extracts obtained from industrial sour cherry pomace |
2013 |
Kolodziejczyk K, Sójka M, Abadias M, Viñas I, Guyot S, Baron A. |
Article d'investigació |
Building bridges: An integrated strategy for sustainable food production throughout the value chain |
2013 |
Albajes R, Cantero-Martínez C, Capell T, Christou P, Farre A, Galceran J, Lopez-Gatius F, Marin S, Martín-Belloso O, Motilva Ma-J, Nogareda C, Peman J, Puy J, Recasens J, Romagosa I, Romero Ma-P, Sanc |
Review |
Métodos de desinfeção para garantir a segurança alimentar de frutas e hortaliças de IV gama |
2013 |
Oliveira M, Abadias M, Teixidó, Viñas I. |
Article en revista divulgativa |
Antagonistic effect of Pseudomonas graminis CPA-7 against foodborne pathogens in fresh-cut apples under simulated commercial conditions |
2013 |
Alegre I, Viñas I, Usall J, Anguera M, Altisent R, Abadias M. |
Article d'investigació |
Influence of diluent and sample processing methods on recovery of the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 from different fruit surfaces |
2012 |
Torres R, Viñas I, Usall J, Remón D, Teixidó N. |
Article d'investigació |
Use of GFP-tagged strains of Penicillium digitatum and Penicillium expansum to study host-pathogen interactions in oranges and apples |
2012 |
Buron-Moles G, López-Pérez M, González-Candelas L, Viñas I, Teixidó N, Usall J, Torres R. |
Article d'investigació |
Growth potential of Escherichia coli O157:H7 on fresh-cut fruits (melon and pineapple) and vegetables (carrot and escarole) stored at different conditions |
2012 |
Abadias M, Alegre I, Oliveira M, Altisent R, Viñas I. |
Article d'investigació |
An Enterobacteriaceae species isolated from apples controls foodborne pathogens on fresh-cut apples and peaches |
2012 |
Alegre I, Viñas I, Usall J, Anguera M, Figgie MJ, Abadias M. |
Article d'investigació |
Producción del agente de biocontrol Bacillus subtilis CPA-8 usando productos comerciales y subproductos de bajo coste |
2012 |
Yañez- Mendizabal V, Viñas I, Usall J, Torres R, Solsona C, Teixidó N. |
Capítol de llibre d'investigació |
Production of the postharvest biocontrol agent Bacillus subtilis CPA-8 using low cost commercial products and by-products |
2012 |
Yánez-Mendizábal, V; Viñas, I.; Usall, J.; Torres, R.; Solsona, C.; Teixidó, N |
Article d'investigació |
The combination of curing with either chitosan or Bacillus subtilis CPA-8 to control brown rot infections caused by Monilinia fructicola |
2012 |
Casals C, Elmer P.A.G, Viñas I, Teixidó N, Sisquella M, Usall J. |
Article d'investigació |
Fate of Listeria monocytogenes and Escherichia coli O157:H7 in the presence of natural background microbiota on conventional and organic lettuce |
2012 |
Oliveira M, Viñas I, Anguera M, Abadias M. |
Article d'investigació |
Infection capacities in orange-pathogen relationship: Compatible (Penicillium digitatum) and incompatible (Penicillium expansum) interactions |
2012 |
Vilanova L, Viñas I, Torres R, Usall J, Jauset AM, Teixidó N |
Article d'investigació |
The infection capacity of P. expansum and P. digitatum on apples and histochemical analysis of host response |
2012 |
Vilanova L, Teixidó N, Torres R, Usall J, Viñas I |
Article d'investigació |
Formulation development of the biocontrol agent Bacillus subtilis strain CPA-8 by spray-drying |
2012 |
Yánez-Mendizábal V, Viñas I, Usall J, Torres R, Abadias M, Solsona C, Teixidó N. |
Article d'investigació |
Biological control of peach brown rot (Monilinia spp.) by Bacillus subtilis CPA-8 is based on production of fengycin-like lipopeptides |
2012 |
Yánez-Mendizábal V, Zeriouh H, Viñas I, Torres R, Usall J, de Vicente A, Pérez-García A, Teixidó N. |
Article d'investigació |
Endospore production allows using spray-drying as a possible formulation system of the biocontrol agent Bacillus subtilis CPA-8 |
2012 |
Yánez-Mendizábal, V; Viñas, I.; Usall, J.; Cañamás, T.; Teixidó, N |
Article d'investigació |
Presence and survival of Escherichia coli O157:H7 on lettuce leaves and in soil treated with contaminated compost and irrigation water. |
2012 |
M. Oliveira, I. Viñas, J. Usall, M. Anguera, M. Abadias |
Article d'investigació |
Evaluation of alternative sanitizers to chlorine disinfection for reducing foodborne pathogens in fresh-cut apple |
2011 |
Abadias M; Alegre I; Usall J; Torres R; Viñas I |
Article d'investigació |
Anti-oxidant activity of oranges after infection with the pathogen Penicillium digitatum or treatment with the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2. |
2011 |
Torres R, Teixidó N, Usall J, Abadias M, Mir N, Larrigaudiere C, Viñas I. |
Article d'investigació |
Improving the efficacy of postharvest biocontrol agents - Production of environmental stress tolerant formulations |
2011 |
Teixidó N, Usall J, Torres R, Abadias M, Viñas I. |
Article d'investigació |
Aplicación del calentamiento por radiofrecuencias para el control de la podredumbre parda (Monilinia spp.) en melocotón y nectarina |
2011 |
Sisquella M; Viñas I; Land A; Picoulet P; Casals C; Usall J |
Article en revista divulgativa |
Susceptibilidad de distintos clones de Red Delicious a la presencia de corazón mohoso en cosecha y durante la conservación en frío. |
2011 |
Di Masi S, Colodner A, , Teixido N, Usall J, Viñas, I. |
Article en revista divulgativa |
Transfer of Listeria innocua from contaminated compost and irrigation water to lettuce leaves |
2011 |
Oliveira M; Usall J; Viñas I; Solsona C; Abadias, M |
Article d'investigació |
Field applications of improved formulations of Candida sake CPA-1 for control of Botrytis cinerea i grapes |
2011 |
Cañamas T, Viñas I, Torres R, Usall J, Solsona C, Teixidó N. |
Article d'investigació |
Potencial of a new strain of Bacillus subtilis CPA-8 to control the major postharvest diseases of fruit. |
2011 |
Yáñez-Mendizabal V, Usall J, Viñas I, Marin S, Teixidó N. |
Article d'investigació |
Aplicación comercial de bicarbonato sódico para el control de podredumbres en postcosecha de cítricos. Consideraciones pràcticas. |
2011 |
Plaza P, Viñas I, Lamarca N, Usall J. |
Article en revista divulgativa |
Control de Monilinia laxa en postcosecha de fruta de hueso |
2011 |
Casals C, Teixidó N, Lamarca N, Usall J, Viñas I. |
Article en revista divulgativa |
Microbiological and physicochemical quality of fresh-cut apple enriched with the probiotic strain Lactobacillus rhamnosus GG |
2011 |
Alegre I; Viñas I; Usall J; Anguera M; Abadias M |
Article d'investigació |
Is it possible to improve biocontrol agents to practical applications? The Pantoea agglomerans CAP-2 example. |
2010 |
Teixidó, N., Cañamás, T.P., Torres, R., Usall, J. Viñas, I. |
Capítol de llibre d'investigació |
Effect of temperature and water activity on in vitro germination of Monilinia spp. |
2010 |
Casals C, Viñas I, Torres R, Lamarca N, Usall J, Domenichini P, Bellini A, Ochoa de Eribe X, Melgarejo P. |
Article d'investigació |
Fate of Escherichia coli, Salmonella and Listeria innocua on minimally-processed peaches under different storage conditions |
2010 |
Alegre I; Abadias M; Anguera M; Usall J; Viñas I |
Article d'investigació |
Control of Monilinia spp. on stone fruit by curing treatments. Part II: The effect of host and Moninilia spp variables on curing efficacy |
2010 |
Casals C, Teixidó N, Viñas I, Cambray J, Usall J |
Article d'investigació |
Combination of hot water, Bacillus subtilis CPA-8 and sodium bicarbonate treatments to control postharvest brown rot on peaches and nectarines |
2010 |
Casals C; Teixidó N; Viñas I; Silvera E; Lamarca N; Usall J. |
Article d'investigació |
Application of radio frequency heating to control brown rot on peaches and nectarines |
2010 |
Casals C, Viñas I, Land A, Picouet P, Torres R, Usall J. |
Article d'investigació |
Biological control of postharvest diseases in fruit and vegetables |
2010 |
Teixidó N, Torres R, Abadias M, Viñas I, Usall J. |
Capítol de llibre d'investigació |
Effect of high pressure processing on the quality of acidified Granny Smith apple puree product |
2010 |
Landl A, Abadias M, Sarraga C, Viñas I, Picouet PA. |
Article d'investigació |
Factors affecting growth of foodborne pathogens on minimally processed apples |
2010 |
Alegre I, Abadias M, Anguera M, Oliveira M, Viñas I. |
Article d'investigació |
Effects of packaging type and storage temperature on the growth of foodborne pathogens on shredded 'Romaine' lettuce |
2010 |
Oliveira M, Usall J, Solsona C, Alegre I, Viñas I, Abadias M. |
Article d'investigació |
Control de la podredumbre parda en melocotones y nectarinas del Valle del Ebro |
2010 |
Usall J, Casals C, Segarra J, Peris M, Viñas I, De Cal A. |
Article en revista divulgativa |
Microbiological quality of fresh lettuce from organic and conventional production. |
2010 |
Oliveira M ; Usall J; Viñas I; Anguera M, Gatius F; Abadias M. |
Article d'investigació |
First report of brown rot caused by Monilinia fructicola in peach orchards in Ebro Valley, Spain |
2009 |
De Cal A, Gell I, Usall J, Viñas I, Melgarejo P. |
Article d'investigació |
Fate of Escherichia coli in apple and reduction of its growth using the postharvest biocontrol agent Candida sake CPA-1 |
2009 |
Abadias M, Usall J, Alegre I, Torres R, Viñas I. |
Article d'investigació |
Minimal processing of a Granny Smith apple puree by microwave heating |
2009 |
Picouet P.A, Landl A, Abadias M, Castellari M, Viñas I. |
Article d'investigació |
Co-operation Isafruit |
2009 |
Keenan D, Röble C, Brunton N, Gormley R,Picouet P, Landl A, Abadias M, Viñas I, Sanchis V, Callaghan P, Markowski J, Plocharski W, Kolodziejczyk K, Kosmala M. |
Article d'investigació |
Acid tolerance response induced in the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 and effect on its survival ability in acidic environments |
2009 |
Cañamás TP, Viñas I, Abadias M, Usall J, Torres R, Teixido N. |
Article d'investigació |
Preharvest strategies to control postharvest diseases in fruits |
2009 |
Teixidó N, Usall J, Nunes C, Torres R, Abadias M, Viñas I |
Capítol de llibre d'investigació |
Improving formulation of biocontrol agents manipulating production process |
2009 |
Usall J, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Cañamás T, Viñas I. |
Capítol de llibre d'investigació |
Control of postharvest diseases on citrus fruit by preharvest applications of biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 part II. Effectiveness of different cell formulations |
2008 |
Cañamás TP, Viñas I, Usall J, Torres R, Anguera M, Teixidó N. |
Article d'investigació |
Control de Escherichia coli O157:H7 en vegetales mínimamente procesados mediante el uso de distintos desinfectantes |
2008 |
Viñas-Almenar I, Anguera M, Alegre I, Oliveira M, Abadías M. |
Capítol de llibre d'investigació |
Utilización del agua activada electrolíticamente para la desinfección de frutas y hortalizas mínimamente procesadas |
2008 |
Abadias M, Usall J, Anguera M, Carabasa M, Viñas I. |
Article d'investigació |
Microbiological quality of fresh, minimally-processed fruit and vegetables, and sprouts from retail establisments |
2008 |
Abadias M, Usall J, Anguera M, Solsona C, Viñas I. |
Article d'investigació |
Efficacy of neutral electrolyzed water (NEW) for reducing microbial contamination on minimally-processed vegetables |
2008 |
Abadias M, Usall J, Oliveira M, Alegre I, Viñas I. |
Article d'investigació |
Alternativas al uso de fungicidas de síntesis para el control de las podredumbres en cítricos. |
2008 |
Torres R, Usall J, Plaza P, Teixido N, Abadías M, Viñas I |
Capítol de llibre d'investigació |
Control de la podredumbre marrón en melocotón y nectarina mediante tratamientos solos y combinados de agua caliente y bicarbonato sódido. |
2008 |
Casals C, Usall J, Lamarca N, Viñas I. |
Capítol de llibre d'investigació |
Control of postharvest diseases on citrus fruit by preharvest application of the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 part I. Study of different formulation strategies to improve survival of cel |
2008 |
Cañamás TP, Viñas I, Usall J, Casals C, Solsona C, Teixidó N. |
Article d'investigació |
Impact of mild heat treatments on induction of thermotolerance in the biocontrol yeast Candida sake CPA-1 and viability after spray-drying |
2008 |
Cañamás TP, Viñas I, Usall J, Magan N, Solsona C, Teixidó N. |
Article d'investigació |
Improvement of biocontrol agent viability during formulation by induction of heat tolerance |
2008 |
Teixido N, Cañamás T, Abadias M, Torres R, Solsona C, Viñas I. |
Article d'investigació |
Role of hidrogen peroxide in the development of postharvest disease in oranges caused by Penicillium digitatum |
2008 |
Torres R, Mir N, Teixido N, Usall J, Abadias M, Larrigaudiere C, Viñas I |
Article en premsa |
Preventive and curative activity of combined treatments of sodium carbonate and Pantoea agglomerans CPA-2 to control postharvest green mold of citrus fruit |
2008 |
Usall J, Smilanick L, Palou L, Denis-Arreu N, Teixidó N, Torres R, Viñas I. |
Article d'investigació |
Control de la podredumbre marrón en melocotón y nectarina mediante tratamientos solos y combinados de agua caliente y bicarbonato sódico. |
2008 |
Casals C, Usall J, Lamarca N, Viñas I. |
Capítol de llibre d'investigació |
Improving desiccation response and heat shock tolerance of the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 by osmotic treatments |
2007 |
Teixido N, Cañamas TP, Abadias M,Torres R, Usall, Solsona C, Viñas I. |
Article d'investigació |
Application of Pantoea agglomerans CPA-2 in combination with heated sodium bicarbonate solutions to control the major postharvest sideases affectins citrus fruit at several mediterranean locations |
2007 |
Torres R, Nunes C, Garcia J.M, Abadias M, Viñas I, Manso T, Olmo M, Usall J. |
Article d'investigació |
Control of postharvest diseases on citrus using additives to improve biocontrol activity of Pantoea agglomerans CPA-2 in preharvest applications |
2007 |
Torres R, Cañamás T P, Viñas I, Usall J, Casals C, Anguera M, Teixidó N. |
Article d'investigació |
Preharvest application of a combined treatment of Candida sake (CPA-1) and Pseudomonas syringae (CPA-5) to control postharvest decay of pome fruits |
2007 |
Nunes C, Usall J, Teixidó N, Abadias M, Viñas I. |
Article d'investigació |
Posibilidades de sustitución de los productos químicos de síntesis en postcosecha de fruta de pepita |
2007 |
Usall J, Llorens V, Viñas I. |
Article d'investigació |
Biocontrol of postharvest decay using a new strain of Pseudomonas syringae CPA-5 in different cultivars of pome fruits |
2007 |
Nunes C, Usall J, Teixidó N, Abadias I, Asensio A, Viñas I. |
Article d'investigació |
Relative importance of amino acids, glycine-betaine and ectoine synthesis in the biocontrol agent Pantoea agglomerans strain CPA-2 in resposte to osmotic, acid and heat stress |
2007 |
Cañamàs TP, Viñas I, Usall J, Magan N, Morelló JR, Teixidó N. |
Article d'investigació |
Desarrollo de microorganismos para el control de las principales enfermedades de postcosecha |
2007 |
Usall J, Teixido N, Abadias M, Torres R, Viñas I. |
Article d'investigació |
Patógenos de transmisión alimentaria en frutas y hortalizas mínimamente procesadas: Incidencia, capacidad de crecimiento y nuevos métodos de control |
2007 |
Viñas I, Usall J, Teixido N, Torres R, Abadias M. |
Article d'investigació |
Evaluación y promoción de la calidad de la carne y otros productos agroalimentarios uruguayos en base a los estandares de calidad de la unión europea y en función de los distintos sistemas productivos |
2007 |
Feippe A, Muller I, Echeverria G, Lamarca N, Chiesa N, Viñas I, Albín A, Teixidó N,Usall J. |
Informes de recerca |
Evaluación de los posible riesgos químicos y microbiológicos durante la producción y procesado de manzanas 'Golden Delicious' de la zona de Lleida |
2006 |
Viñas I, Usall J, Lamarca N, Abadias M |
Capítol de llibre d'investigació |
Tratamientos biológicos en pre-cosecha de cítricos para el control de las principales podredumbres de postcosecha |
2006 |
Teixidó N, Cañamás MT, Usall J, Casals C, Solsona C, Viñas I. |
Article d'investigació |
Desarrollo, producción y formulación comercial de la cepa CPA-1 de Candida sake para el control de las principales enfermedades en postcosecha de fruta |
2006 |
Viñas I, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Usall J. |
Article d'investigació |
Alternativas a los fungicidas de síntesis en el control de las enfermedades de postcosecha de frutas |
2006 |
Viñas I, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Usall J. |
Capítol de llibre d'investigació |
Microbial quality of commercial ‘Golden Delicious’ apples throughout production and shelf-life in Lleida (Catalonia, Spain) |
2006 |
Abadias M, Cañamàs MT, Asensio A, Anguera M, Viñas I. |
Article d'investigació |
Efficacy od Candida sakeCPA-1 formulation for controlling Penicillium expansum decay on pome fruit from different mediterranean regions |
2006 |
Torres R, Teixidó N, Viñas I, Mari M, Casalini L, Giraud M, Usall J. |
Article d'investigació |
Improving low water activity and desiccation tolerance of the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 by osmotic treatments |
2006 |
Teixidó N, Cañamás MT, Abadías M, Usall J, Solsona C, Casals C, Viñas I. |
Article d'investigació |
Resistencias a fungicidas en postcosecha de fruta. Situación actual y perspectivas |
2005 |
Viñas I, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Usall J. |
Article d'investigació |
Survival of the postharvest biocontrol yeast Candida sake CPA-1 after dehydration by spray-drying. |
2005 |
Abadias M, Teixidó N, Usall J, Solsona C, Viñas I. |
Article d'investigació |
Avances en el control de la podredumbre causada por Monilinia spp. en fruta de hueso |
2005 |
Usall J, Torres R, Lamarca N, Viñas I, Ochoa de Eribe X, Larena I, Melgarejo P, De Cal A. |
Article d'investigació |
Situación del control biológico en poscosecha de frutas |
2005 |
Viñas I, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Usall J. |
Article d'investigació |
Accumulation of the compatible solutes, glycine-betaine and ectoine, in osmotic stress adaptation and heat shock cross-protection in the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 |
2005 |
Teixidó N, Cañamàs, Usall J, Torres R, Magan N, Viñas I. |
Article d'investigació |
Control de las principales enfermedades fúngicas en postcosecha de mandarinas 'Clementina de Nunes' integrando tratamientos de curado en el proceso de desverdización |
2005 |
Torres R, Plaza P, Usall J, Lamarca N, Viñas I. |
Article d'investigació |
Control biológico en la postcosecha de frutas |
2005 |
Viñas I |
Capítol de llibre d'investigació |
Postharvest control of Penicillium expansum on pome fruits by the bacterium Pantoea ananatis CPA-3 |
2005 |
Torres R, Teixidó N, Usall J, Abadias M, Viñas I. |
Article d'investigació |
International Workshop: Development of Biocontrol Agents of Diseases for Commercial Applications in Food Production Systems. 24-27 March 2004. Sevilla, Spain. Book of Abstracts |
2004 |
Viñas I |
Editor actes congrés |
Effect of water activity and temperature on competing abilities of common postharvest citrus fungi |
2004 |
Plaza P, Usall J, Teixidó N, Viñas I. |
Article d'investigació |
The use of sodium carbonate to improve curing treatments against green and blue moulds on citrus fruits |
2004 |
Plaza P, Usall J, Torres R, Abadías M, Smilanick JL, Viñas I. |
Article d'investigació |
Combining Pantoea agglomerans (CPA-2) and curing treatments to control established infections of Penicillium digitatum on lemons |
2004 |
Plaza P, Usall J, Smilanick JL, Lamarca N, Viñas I. |
Article d'investigació |
Integration of curing treatments with degreening to control the main postharvest diseases of clementine mandarins |
2004 |
Plaza P, Sanbruno A, Usall J, Lamarca N, Torres R, Pons J, Viñas I. |
Article d'investigació |
Evaluation of the potential of commercial post-harvest application of essential oils to control citrus decay |
2004 |
Plaza P, Torres R, Usall J, Lamarca N, Viñas I. |
Article d'investigació |
Control of green and blue mould by curing on oranges during ambient and cold storage |
2003 |
Plaza P, Usall J, Torres R, Lamarca N, Asensio A, Viñas I. |
Article d'investigació |
Liquid formulation of the postharvest biocontrol agent Candida sake CPA-1 in isotonic solutions |
2003 |
Abadias M, Usall J, Teixidó N, Viñas I. |
Article d'investigació |
Optimization of growth conditions of the postharvest biocontrol agent Candida sake CPA-1 in a lab-scale fermente |
2003 |
Abadias M, Teixidó N, Usall J, Viñas I. |
Article d'investigació |
Tratamientos químicos en postcosecha de fruta |
2003 |
Usall J, Plaza P, Viñas I. |
Article en revista divulgativa |
Control de las principales enfermedades de postcosecha de cítricos mediante métodos físicos, químicos y biológicos |
2003 |
Usall J, Plaza P, Palou L, Torres R, Teixidó N, Abadias M, Viñas I., Smilanick J. |
Article d'investigació |
Control biológico de podredumbres fúngicas en poscosecha de frutas. Estado actual y perspectivas |
2003 |
Viñas I, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Usall J. |
Article d'investigació |
Possible involvement of hydrogen peroxide in the development of resistance mechanisms in Golden Delicious apple fruit |
2003 |
Torres R, Valentines MC, Usall J, Viñas I, Larrigaudiere C. |
Article d'investigació |
Liquid formulation of the biocontrol agent Candida sake by modifying water activity or adding protectants |
2003 |
Torres R, Usall J, Teixidó N, Abadias M, Viñas I. |
Article d'investigació |
Effect of water activity and temperature on germination and growth of Penicillium digitatum, P. italicum and Geotrichum candidum |
2003 |
Plaza P, Usall J, Teixidó N, Viñas I. |
Article d'investigació |
Effect of package and storage conditions on viability and efficacy of freeze dried biocontrol agent Pantoea agglomerans strain CPA-2 |
2002 |
Costa E, Usall J, Teixidó N, Torres, R, Viñas I. |
Article d'investigació |
The effect of nitrogen and carbon sources on growth of the biocontrol agent Pantoea agglomerans strain CPA-2 |
2002 |
Costa E, Teixidó N, Usall J, Atarés E, Viñas I. |
Article d'investigació |
Postharvest biological control by Pantoea agglomerans (CPA-2) on Golden Delicious apples |
2002 |
Nunes C, Usall J, Teixidó N, Fons E, Viñas I. |
Article d'investigació |
Improved control of postharvest diseases on pears by the combination of Candida sake (CPA-1) and ammonium molybdate |
2002 |
Nunes C, Usall J, Teixidó N, Abadias M, Viñas I. |
Article d'investigació |
Hot water, sodium carbonate, and sodium bicarbonate for the control of postharvest green and blue molds of clementine mandarins |
2002 |
Palou L, Usall J, Muñoz A, Smilanick JL, Viñas I. |
Article d'investigació |
Evaluation of food additives and alternative chemicals for the control of Penicillium digitatum Sacc. and Penicillium italicum (Wehmer) on citrus fruit |
2002 |
Palou L, Usall J, Smilanick JL, Aguilar M, Viñas I. |
Article d'investigació |
Water activity, temperature, and pH effects on growth of the biocontrol agent Pantoea agglomerans CPA-2 |
2002 |
Costa E, Usall J, Teixidó N, Delgado J, Viñas I. |
Article d'investigació |
Improvement of Candida sake biocontrol activity against post-harvest decay by the addition of ammonium molybdate |
2002 |
Nunes C, Usall J, Teixidó N, Viñas I. |
Article d'investigació |
Control of Penicillium expansum and Botrytis cinerea on apples and pears with the combination of Candida sake (CPA-1) and Pantoea agglomerans (CPA-2 |
2002 |
Nunes C, Usall J, Teixidó N, Torres R, Viñas I. |
Article d'investigació |
Producción, formulación y mejora de bacterias y levaduras para su aplicación en el control biológico de enfermedades |
2002 |
Viñas I, Teixidó N, Abadias M, Costa E, Usall J. |
Article d'investigació |
Survival of Pantoea agglomerans strain CPA-2 in a spray-drying process |
2002 |
Costa E, Teixidó N, Usall J, Fons E, Gimeno V, Delgado J, Viñas I. |
Article d'investigació |
Efecto del curado sobre el control de las principales podredumbres en postcosecha de cítricos |
2002 |
Torres R, Plaza P, Usall J, Lamarca N, Asensio A, Viñas I. |
Article d'investigació |
Perspectivas del empleo del control biológico en post-cosecha de fruta |
2002 |
Usall J, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Viñas I. |
Article en revista divulgativa |
Guía de aplicación del sistema de análisis de peligros y puntos de control crítico (HACCP) en centrales frutícolas |
2002 |
Fons E, Rull F, Sanchis V, Teixidó N, Usall J, Viñas I. |
Article d'investigació |
Improving water stress tolerance of the biocontrol yeast Candida sake grown in molasses-based media by physiological manipulation |
2001 |
Abadias M, Teixidó N, Usall J, Viñas I, Magan N. |
Article d'investigació |
Micoflora epifíta de los frutos y ambiental en campos de mandarino “Clemenules” en Tarragona |
2001 |
Palou L, Usall J, Pons J, Viñas I. |
Article d'investigació |
Control biológico de mohos en postcosecha de frutas |
2001 |
Viñas I, Usall J, Teixidó N, Abadias M, Torres R, Fons E. |
Article d'investigació |
Control of postharvest decay of apples by preharvest and postharvest application of ammonium molybdate |
2001 |
Nunes C, Usall J, Teixidó N, Ochoa de Eribe X, Viñas I. |
Article d'investigació |
Control of postharvest blue and green molds of oranges by hot water, sodium carbonate, and sodium bicarbonate |
2001 |
Palou L, Smilanick J, Usall J, Viñas I. |
Article d'investigació |
Biological control of Penicillium digitatum in postharvest of citrus fruits with antagonistic bacteria Pantoea agglomerans |
2001 |
Usall J, Teixidó N, Smilanick J, Viñas I. |
Article d'investigació |
Biological control of major postharvest diseases on pear fruits with antagonistic bacterium Pantoea agglomerans |
2001 |
Nunes C, Teixidó N, Usall J, Viñas I. |
Article d'investigació |
Production of the biocontrol agent Pantoea agglomerans strain CPA-2 using commercial products and by-products |
2001 |
Costa E, Teixidó N, Usall J, Atarés E, Viñas I. |
Article d'investigació |
Improving control of green and blue molds on oranges by combining Pantoea agglomerans (CPA-2) and sodium bicarbonate |
2001 |
Teixidó N, Usall J, Palou L, Asensio A, Nunes C, Viñas I. |
Article d'investigació |
Viability, efficacy and storage stability of freeze-dried biocontrol agent Candida sake using different protective and rehydration media |
2001 |
Abadias M, Teixidó N, Usall J, Benabarre A, Viñas I. |
Article d'investigació |
Nutritional enhancement of biocontrol activity of Candida sake (CPA-1) against Penicillium expansum on apples and pears. |
2001 |
Nunes C, Usall J, Teixidó N, Miró M, Viñas I. |
Article d'investigació |
Biological control of postharvest pear diseases using a bacterium Pantoea agglomerans CPA-2 |
2001 |
Nunes C, Usall J, Teixidó N, Viñas I. |
Article d'investigació |
Effect of freeze drying and protectants on viability of the biocontrol yeast Candida sake |
2001 |
Abadias M, Benabarre A, Teixidó N, Usall J, Viñas I. |
Article d'investigació |
Pilot tests of Candida sake (CPA-1) applications to control postharvest blue mold on apple fruit |
2001 |
Usall J, Teixidó N, Torres R, Ochoa X, Viñas I. |
Article d'investigació |
Solute stress affect growth patterns, endogenous water potentials and accumulation of sugars and sugar alcohols in cells of the biocontrol yeats Candida sake |
2000 |
Abadias M, Teixidó N, Usall J, Viñas I, Magan N. |
Article d'investigació |
Podredumbres de los frutos postcosecha: Podredumbre causada por Rhizopus spp |
2000 |
Usall J, Viñas I. |
Capítol de llibre d'investigació |
Podredumbres de los frutos postcosecha: Otras podredumbres de los frutos |
2000 |
Usall J, Viñas I. |
Capítol de llibre d'investigació |
Biological control of blue mould on apple by a strain of Candida sake under several controlled atmosphere conditions |
2000 |
Usall J, Teixidó N, Fons E, Viñas I. |
Article d'investigació |
Podredumbres de los frutos postcosecha: Podredumbre azul |
2000 |
Viñas I, Usall J. |
Capítol de llibre d'investigació |
Control of Postharvest blue and green molds of oranges by sodium carbonate and sodium bicarbonate |
2000 |
Palou L, Smilanick JL, Usall J, Viñas I. |
Article d'investigació |
Guía para la aplicación del sistema de análisis de peligros y de puntos de control crítico en empresas de almacenamiento, manipulado y envasado de frutas de pepita y hueso para comercialización en fre |
2000 |
Sanchis V, Viñas I, Usall J, Teixidó N, Fons E, Rull F. |
Llibre en premsa |
Effect of protective agents, rehydration media and initial cell concentration on viability os Pantoea agglomerans strain CPA-2 subjected to freeze-drying |
2000 |
Costa E, Usall J, Teixidó N, Garcia N, Viñas I. |
Article d'investigació |
Una alternativa eficaz a los productos químicos de síntesis. Utilización de levaduras de la fruta para el control de las enfermedades de postcosecha en fruta de pepita |
1999 |
Viñas I, Usall J, Teixidó N, Asensio A. |
Article d'investigació |
Efficacy of pre and postharvest Candida sake biocontrol treatments to prevent blue mold on apples during cold storage |
1999 |
Teixidó N, Usall J, Viñas I. |
Article d'investigació |
Control biológico de las enfermedades causadas por Monilia en melocotón y Alternaria en manzanas |
1999 |
Viñas I, Usall J, Teixidó N. |
Article d'investigació |
Influencia de los factores de campo sobre la calidad y aptitud a la conservación de la fruta |
1999 |
Sió J, Boixadera J, Usall J, Viñas I. |
Article d'investigació |
Microbial population dynamics on Golden Delicious apples from bud to harvest and effect of fungicide applications |
1999 |
Teixidó N, Usall J, Viñas I. |
Article d'investigació |
Alternativas a los productos químicos de síntesis en postcosecha de cítricos en España y EEUU |
1999 |
Usall J, Pons J, Palou L, Viñas I, Smilanick J L. |
Article d'investigació |
Control de podredumbre verde de los cítricos mediante baños con agua caliente y carbonatos sódicos |
1999 |
Palou L, Usall J, Aguilar MJ, Pons J, Viñas I. |
Article d'investigació |
Effect of the antagonist Candida sake on apple surface microflora during cold and ambient (self life) storage |
1998 |
Teixidó N, Usall J, Gutierrez O, Viñas I. |
Article d'investigació |
Improving ecological fitness and environmental stress tolerance of the biocontrol yeast Candida sake (strain CPA-1) by manipulation of intracellular sugar alcohol and sugar content |
1998 |
Teixidó N, Viñas I, Usall J, Magan N. |
Article d'investigació |
Biological control of major postharvest pathogens on apple with Candida sake |
1998 |
Viñas I, Usall J, Teixidó N, Sanchis V. |
Article d'investigació |
Influencia de los factores de campo en el grado de susceptibilidad de manzanas Golden Delicious en podredumbres de postcosecha |
1998 |
Usall J, Sió J, Garzo E, Benabarre A, Viñas I. |
Article d'investigació |
Ecological determinants for germination and growth of some Aspergillus and Penicillium spp. from maize grain |
1998 |
Marín S, Sanchis V, Saenz R, Ramos AJ, Viñas I, Magan N. |
Article d'investigació |
Environmental factors, in vitro interactions, and niche overlap between Fusarium moniliforme, F. proliferatum and F. graminearum, Aspergillus and Penicillium |
1998 |
Marín S, Sanchis V, Ramos AJ, Viñas I, Magan N. |
Article d'investigació |
Control of blue mold of apples by preharvest application of Candida sake grown in media with different water activity |
1998 |
Teixidó N, Viñas I, Usall J, Magan N. |
Article d'investigació |
Ecophysiological responses of the biocontrol yeast Candida sake to water, temperatures and pH stress |
1998 |
Teixidó N, Viñas I, Sanchis V, Magan N. |
Article d'investigació |
Control biológico de las principales enfermedades en postcosecha de frutas |
1997 |
Viñas I. |
Article d'investigació |
Determinación de la contaminación fúngica en lineas de confección de cítricos para el establecimiento de puntos críticos de control |
1997 |
Cerda MC, Palou L, Fons E, Usall J, Viñas I. |
Article d'investigació |
Control de Penicillium digitatum Sacc. en post-recolección de cítricos mediante baños de bicarbonato sódico |
1997 |
Palou L, Usall J, Cerda MC, Viñas I. |
Article d'investigació |
Effect of water activity on hydrolytic enzyme production by Fusarium moniliforme and F.proliferatum in early stages of growth on maize |
1997 |
Marín S, Sanchis V, Ramos AJ, Viñas I, Magan N. |
Article d'investigació |
Control biológico de las principales enfermedades en postcosecha |
1997 |
Viñas I. |
Article d'investigació |
Prácticas. Microbiología de Alimentos |
1997 |
Sanchis V, Allaert C, Viñas I, Sala N, Torres M. |
Llibre docent |
Los tratamientos de biocontrol. Una alternativa real |
1996 |
Usall J, Teixidó N, Nunes C, Viñas I. |
Article d'investigació |
Utilización de fungicidas biológicos en el control de las podredumbres de postcosecha de fruta. I |
1996 |
Viñas I, Usall J, Teixidó N, Sanchis V. |
Article d'investigació |
Utilización de fungicidas biológicos en el control de las podredumbres de postcosecha de fruta. II |
1996 |
Viñas I, Usall J, Teixidó N, Sanchis V. |
Article d'investigació |
Successful biologial control of the major postharvest diseases on apple and pear with a new satrain of Candida sake |
1996 |
Viñas I, Usall J, Teixido N, Fons E, Ochoa de Eribe J. |
Article d'investigació |
Water and temperature relations and microconidial germination of Fusarium moniliforme and F. proliferatum from maize |
1996 |
Marin S, Sanchis V, Teixido A, Saenz R, Ramos AJ, Viñas I, Magan N. |
Article d'investigació |
Fumonisins B1 and B2, and toxigenic Fusarium strains in feeds from Spanish market |
1995 |
Sanchis V, Abadias M, Oncins L, Sala N, Viñas I, Canela R. |
Article d'investigació |
Producción integrada en frutas de pepita. Control biológico |
1995 |
Viñas I. |
Article d'investigació |
Control biológico en la conservación de frutas de pepita |
1995 |
Viñas I. |
Article d'investigació |
Presencia de cepas fúngicas resistentes a fungicidas en postcosecha de fruta dulce a LLeida |
1995 |
Viñas I, Usall J, Teixidó N, Sanchis V. |
Article d'investigació |
Estado higiénico-sanitario de la producción de mató de una fábrica artesanal de Lleida. Guías y recomendaciones de la mejora de la calidad microbiológica |
1995 |
Marín S, Allaert C, Viñas I, Sanchis V. |
Article d'investigació |
A survey of aflatoxins and aflatoxigenic Aspergillus flavus in corn-based products from the Spanish market |
1995 |
Sanchis V, Balcells X, Torres M, Sala N, Viñas I, Canela R. |
Article d'investigació |
Effect of water activity and temperature on growth and fumonisin B1 and B2 production by Fusarium moniliforme and F. proliferatum on maize grains |
1995 |
Marin S, Sanchis V, Viñas I, Canela R, Magan N. |
Article d'investigació |
Natural occurrence of aflatoxin and Alternaria mycotoxins in oilseeds rape from Catalonia (Spain) |
1994 |
Viñas I, Palma J, Garza S, Sibilia A, Sanchis V, Visconti A. |
Article d'investigació |
A pyruvate decarboxylase gene from Aspergillus parasiticus |
1994 |
Sanchis V, Viñas I, Roberts IN, Jeenes DJ, Watson AJ, Archer D. |
Article d'investigació |
Micotoxin research in Spain. Review |
1994 |
Sanchis V, Viñas I. |
Review |
Fumonisin producing capacity of Fusarium isolates from grain in Spain. |
1994 |
Sala N, Sanchis V, Viladrich R, Torres M, Viñas I, Canela R |
Capítol de llibre d'investigació |
Prácticas Microbiología de Alimentos |
1994 |
Sanchis V, Allaert C, Viñas I, Sala N, Torres M. |
Llibre docent |
Occurrence of fumonisins B1 and B2 in corn based product from Spanish market |
1994 |
Sanchis V, Abadias M, Oncins L, Sala N, Viñas I, Canela R. |
Article d'investigació |
Heat resistance of Saccharomyces cerevisiae strains isolated from spoiled peach puree |
1994 |
Garza S, Teixido JA, Sanchis V, Viñas I, Condon S. |
Article d'investigació |
Isolation and identification of spoilage organisms in commercial peach puree |
1994 |
Garza S, Piro A, Viñas I, Sanchis V. |
Article d'investigació |
Control biológico en post-cosecha |
1994 |
Viñas I, Usall J, Teixidó N, Sanchis V. |
Article d'investigació |
Fumonisin producing capacity of Fusarium strains isolated from cereals in Spain |
1994 |
Sala N; Sanchis V; Vilaró P; Viladrich R; Torres M; Viñas I; Canela R |
Article d'investigació |
Imazalil resistant Penicillium isolates from Spanish apple packinghouses |
1993 |
Vinas I, Vallverdu N, Monllao S, Usall J, Sanchis V. |
Article d'investigació |
Mycotoxins and toxigenic species incidence in oilseed rape |
1993 |
Viñas I, Sibilia A, Sala N, Sanchis V, Visconti A. |
Article d'investigació |
Citrinin producing capacity of Penicillium expansum strains from apple packinghouses of Lleida (Spain) |
1993 |
Viñas I, Dadon J, Sanchis V. |
Article d'investigació |
Incidence of mycotoxigenic Alternaria alternata and Aspergillus flavus in barley |
1993 |
Sanchis V, Sanclemente A, Usall J, Viñas I. |
Article d'investigació |
Effects of potassium sorbate on growth and penicillic acid production by Aspergillus ochraceus and Penicillium aurantiogriseum |
1993 |
Garza S, Canela R, Viñas I, Sanchis V. |
Article d'investigació |
Incidence and mycotoxin production by Alternaria tenuis in decayed apples |
1993 |
Viñas I, Bonet J, Sanchis V. |
Article d'investigació |
Fumonisinas |
1993 |
Sanchis V, Viñas I, Sala N, Torres M, Santamarina P, Canela R. |
Article d'investigació |
Capacidad productora de patulina de cepas de Penicillium expansum procedentes de centrales hortofrutícolas de Lleida |
1993 |
Viñas I, Vela E, Sanchis V. |
Article d'investigació |
Incedence and mycotoxin production by Alternaria tenuis in decayed apples |
1992 |
Viñas I, Bonet J, Sanchis V. |
Article d'investigació |
Influencia de las condiciones de incubación en la producción de patulina por Penicillium griseofulvum Dierckx |
1992 |
Sanchis V, Lafuente F, Viñas I, Torres M, Canela R. |
Article d'investigació |
Tolerance of Penicillium expansum to postharvest fungicide treatment in apple packinghouses in Lleida (Spain) |
1991 |
Viñas I, Usall J, Sanchis V. |
Article d'investigació |
Efectos del sorbato potásico en la producción de patulina por cepas de Penicillium griseofulvum y P. expansum |
1991 |
Sanchis V, Fons E, Viñas I, Torres M, Canela R. |
Article d'investigació |
Potential for the development of tolerance by Aspergillus amstelodami and Aspergillus ruber after repeated exposure to potassium sorbate |
1990 |
Viñas I, Morlans I, Sanchis V. |
Article d'investigació |
Principios básicos de la patologia de la postcosecha |
1990 |
Viñas I. |
Article d'investigació |
Contaminación fúngica en pre-recolección de manzanas destinadas a frigoconservación de la comarca del Segrià |
1989 |
Usall J, Viñas I. |
Article d'investigació |
Antifungal treatment resistant Penicillium expansum in pome fruits. Mycological and toxicological study |
1989 |
Viñas I, Vendrell M, Sanchis V. |
Article d'investigació |
Producción de ac. penicílico por cepas de Aspergillus ochraceus y A. cyclopium |
1989 |
Garza S, Sanchis V, Viñas I, Canela R. |
Article d'investigació |
Mycoflora evolution in apple packinghouses in Lleida (Spain) |
1989 |
Viñas I, Vendrell M, Sanchis V. |
Article d'investigació |
Control de las alteraciones fúngicas producidas por cepas del grupo Aspergillus glacus en productos de repostería |
1989 |
Viñas I, Morlans I, Sanchis V. |
Article d'investigació |
Podredumbres fúngicas en la frigoconservación de frutas de pepita |
1988 |
Viñas I, Sanchis V. |
Article d'investigació |
Hazelnuts as possible substrate for aflatoxin production |
1988 |
Sanchis V, Quilez ML, Viladrich R, Viñas I, Canela R. |
Article d'investigació |
Investigation of mycoflora and mycotoxins in stored cereals |
1987 |
Jimenez M, Viñas I, Sanchis V, Hernandez E. |
Article d'investigació |
Fusarium and zearalenone in preharvest corn in Valencia |
1986 |
Viñas I, Sanchis V, Hernandez E. |
Article d'investigació |
Penicillium in preharvest corn in Valencia (Spain). I. Influence of different factors on the contamination |
1985 |
Jimenez M, Sanchis V, Viñas I, Santamarina P, Hernandez E. |
Article d'investigació |
Aflatoxin and A. flavus in preharvest corn in Valencia (Spain) |
1984 |
Sanchis V, Viñas I, Jimenez M, Hernandez E. |
Article d'investigació |
Aflatoxina y Aspergillus flavus en maíz de campo y almacenado en silos. Factores que influyen en su presencia |
1984 |
Sanchis V, Viñas I, Jimenez M, Hernàndez E. |
Article d'investigació |
Diferencias morfológicas y enzimáticas entre cepas de Aspergillus flavus productoras y no productoras de aflatoxinas |
1984 |
Sanchis V, Viñas I, Jimenez M, Hernàndez E. |
Article d'investigació |
Investigacion de micotoxinas y micoflora en maíz procedente de silos |
1984 |
Viñas I, Sanchis V, Hernandez E. |
Article d'investigació |
Fluorescencia BGY. Test presuntivo para la detección de aflatoxinas en maíz |
1983 |
Sanchis V, Viñas I. |
Article d'investigació |
Detección rápida de cepas de Aspergillus flavus productoras de aflatoxinas |
1983 |
Sanchis V, Viñas I, Jimenez M, Hernandez E. |
Article d'investigació |
Estudio de la germinación de conidios de Penicillium capsulatum. Influencia de la edad de la espora, fungicidas y tratamiento térmico |
1982 |
Sanchis V, Viñas I, Jimenez M, Hernàndez E. |
Article d'investigació |
Mycotoxin producing fungi isolated from bin-stored corn |
1982 |
Sanchis V, Viñas I, Jimenez M, Calvo MA, Hernandez E. |
Article d'investigació |
Aflatoxinas en maíz de campo |
1982 |
Sanchis V, Viñas I. |
Article d'investigació |
Importancia de los mohos en el deterioro de los cereales |
1981 |
Sanchis V, Viñas I. |
Article d'investigació |