Defining key parameters and predictive markers of 'Early Bigi' cherry consumer satisfaction by means of differential storage scenarios. |
2022 |
López, Luisa; Larrigaudière, Christian; Giné Bordonaba, Jordi; Echeverria, Gemma |
Article d'investigació |
Control de patógenos de transmisión alimentaria en fresas congeladas y listas para el consumo. |
2020 |
Viñas, I.; Valero, A.; Gimeno,V.; López, L.; Aguiló-Aguayo, I.; Abadias, M.; Alegre, I.; Cola-Meda, P.; Bobo, G.; Lafarga, T.; Posada, G.D.; Vallesquino, P.; Cejudo, M.; Ortiz, J.; Nicolau, Y.; Pérez |
Publicacions Multimèdia |
Elucidating the involvement of ethylene and oxidative stress during on- and off-tree ripening of two pear cultivars with different ripening patterns |
2020 |
Lindo García, V.; Larrigaudière, Christian; Duaigües, E.; López, M.L.; Echeverria, G.; Ginë Bordonaba, J. |
Article d'investigació |
Evaluation of biocontrol capacity of Pseudomonas graminis CPA-7 against foodborne pathogens on fresh-cut pear and its effect on fruit volatile compounds |
2018 |
Iglesias, M.B.; López, M.L.; Echeverría, G; Viñas, I.; Zudaire, L; Abadias, M. |
Article d'investigació |
Biopreservation of fresh-cut pear using Lactobacillus rhamnosus GG and effect on quality and volatile compounds |
2018 |
Iglesias, M.B.; Echeverría, G.; Viñas I.; López, M.L.; Abadias, M. |
Article d'investigació |
Biochemical and physiological changes during fruit development and ripening of two sweet cherry varieties with different levels of cracking tolerance |
2017 |
Giné-Bordonaba, J.; Echeverria, G.; Ubach, D.; Aguiló-Aguayo, I; López, M.L.; Larrigaudière, C. |
Article d'investigació |
The Impact of maturity, storage temperature and storage duration on sensory quality and consumer satisfaction of 'Big Top®' nectarines |
2015 |
Echeverría, G.; Cantín, C.M.; Ortiz, A.; López, M.L.; Lara, I.; Graell, J. |
Article d'investigació |
The detection of fungal diseases in 'Golden Smoothee' apple and 'Blanquilla' pear based on the volatile profile |
2015 |
López, L.; Echeverría, G.; Usall, J.; Teixidó, N. |
Article d'investigació |
Assessing Juice Quality: Analysis of Organoleptic Properties |
2014 |
Gemma Echeverría Cortada; María Luisa López Fructuoso |
Capítol de llibre d'investigació |
Suitability of nectarine cultivars for minimal processing: The role of genotype, harvest season and maturity at harvest on quality and sensory attributes |
2014 |
Giné Bordonaba, J.; Cantín, C.M.; Larrigaudière, Ch.; López, L.; López, R.;Echeverría, G. |
Article d'investigació |
Cold storage of six nectarine cultivars: consequences for volatile compounds emissions, physicochemical parameters, and consumer acceptance |
2013 |
Cano-Salazar, J.; López, L.; Crisosto, C.H.; Echeverría, G. |
Article d'investigació |
Relationships between the instrumental and sensory characteristics of four peach and nectarine cultivars stored under air and CA atmospheres |
2013 |
Cano-Salazar, J.; López, M.L.; Echeverría, G. |
Article d'investigació |
Volatile compound emissions and sensory attributes of 'Big Top' nectarine and 'Early Rich' peach fruit in response to a pre-storage treatment before cold storage and subsequent shelf-life. |
2013 |
Cano-Salazar, J.; López, M.L.; Crisosto, C.H.; Echeverría, G. |
Article d'investigació |
Calidad en fruta fresca: manzana, pera y melocotón |
2013 |
Gemma Echeverría Cortada; María Luisa López Fructuoso; Yolanda Soria |
Capítol de llibre d'investigació |
Fruit color development, anthocyanin content, standard quality, volatile compound emissions and consumer acceptability of several 'Fuji' apple strains |
2012 |
Iglesias, I.; Echeverría, G.; Lopez, M.L. |
Article d'investigació |
Eating quality of 'Fuji' apples affected by a period of cold air after ULO storage |
2012 |
Altisent, R.; Graell, J.; Lara, I.; López, M.L.; Echeverría, G. |
Article d'investigació |
Influence of volatile emissions and standard quality on consumer acceptance of peaches and nectarines |
2012 |
Echeverría G, Cano J, López L. |
Article d'investigació |
Effects of pre-storage at 20ºC on standard, sensory and aroma quality of 'Big Top' nectarines |
2012 |
López ML, Cano J, Echeverría G. |
Article d'investigació |
Changes in the chemical composition of several peach cultivars (Prunus persica L.) during cold storage |
2012 |
Cano J, López ML, Echeverría G. |
Article d'investigació |
Changes in the chemical composition of several peach cultivars (Prunus persica L.) during cold storage |
2012 |
Cano J, López L, Echeverría G. |
Capítol de llibre d'investigació |
Biosynthesis of volatile compounds during on-tree maturation of Rich Lady peaches |
2012 |
Ortiz A, Echeverría G, López ML, Graell J, Lara I. |
Capítol de llibre d'investigació |
Effects of pr-storage at 20ºC on the standard, sensory and aroma quality of Big Top nectarines |
2012 |
López L, Cano J, Echeverria G, Alins G. |
Capítol de llibre d'investigació |
Influence of volatile compound emissions and standard quality on consumer acceptance of peaches and nectarines |
2012 |
Echeverria G, Cano J, López L, Alins G. |
Capítol de llibre d'investigació |
Aroma volatile compounds of Belletardie (Tardibelle) peach fruit in relation to harvest date and cold storage technology |
2012 |
López ML, Echeverría G, Graell J, Lara I, Ortiz A. |
Capítol de llibre d'investigació |
Storage temperature dependence of biosynthesis of aroma volatile compounds and consumer acceptability in Rich Lady peaches |
2012 |
Ortiz A, Echeverría G, Graell J, López ML, Lara I. |
Capítol de llibre d'investigació |
Biosynthesis of volatile compounds during on-tree maturation of 'Rich Lady' peaches |
2012 |
Ortiz, A.; Echeverría, G.; López, M.L.; Graell, J.; Lara, I. |
Article d'investigació |
Aroma volatile compounds of 'Belletardie (Tardibelle)' peach fruit in relation to harvest date and cold storage technology |
2012 |
López, M.L.; Echeverría, G.; Graell, J.; Lara, I.; Ortiz, A. |
Article d'investigació |
Cold-storage potential of four yelow-fleshed peach cultivars defined by their compounds emissions, standard quality parameters, and consumer acceptance |
2012 |
Cano-Salazar, J.; Echeverría, G.; Crisosto, C.H.; López, L. |
Article d'investigació |
Storage temperature dependence of biosynthesis of aroma volatile compounds and consumer acceptability in 'Rich Lady' peaches |
2012 |
Ortiz, A.; Echeverría, G.; Graell, J.; López, M.L.; Lara, I. |
Article d'investigació |
Increased straight-chain esters content after ultra low oxygen storage and its relation to the lipoxygenase system in 'Golden Reinders (R)' apples |
2011 |
Altisent, R.; Graell, J.; Lara, I.; López, L.; Echeverría, G. |
Article d'investigació |
Influencia de los compuestos volátiles y de la calidad estándar en la aceptación del consumidor de diferentes variedades melocotón y nectarina. |
2011 |
Echeverria, G.; Cano, J.; López, L.; Iglesias, I. |
Publicació electrònica |
Comparison of volatile profile and sensory analysis of 'Golden Reinders' apples after the application of a cold air period after ultralow oxygen (ULO) storage |
2011 |
Altisent, R.; Graell, J.; Lara, I.; López, M.L.; Echeverría, G. |
Article d'investigació |
Volatile ester-synthesising capacity in 'Tardibelle' peach fruit in response to controlled atmosphere and 1-MCP treatment |
2010 |
Ortiz, A.; Graell, J.; López, M.L.; Echeverria, G.; Lara, I. |
Article d'investigació |
Aroma volatile compounds influencing sensory acceptability of 'Golden Reinders' apples after ULO storage |
2010 |
Altisent R, Graell J, Lara I, López ML, Echeverria G. |
Article d'investigació |
Aroma volatile compounds influencing sensory acceptability of Golden Reinders apples after ULO storage |
2010 |
Altisent R, Graell J, Lara I, López ML, Echeverría G. |
Capítol de llibre d'investigació |
Apple (Malus x domestica Borkh) |
2010 |
López ML; Echeverria G. |
Capítol de llibre d'investigació |
Overall quality of Rich Lady peach fruit after air- or CA storage. The importance of volatile emission |
2009 |
Ortiz, A.; Echeverría, G.; López, M.L.; Graell, J.; Lara, I. |
Article d'investigació |
Influence of the combination of different atmospheres on diphenylamine, folpet and imazalil content in cold-stored 'Pink Lady®' apples |
2009 |
Villatoro, C.; López, M.L.; Echeverría, G.; Graell, J.; Lara, I. |
Article d'investigació |
Cold storage conditions affect the persistence of diphenylamine, folpet and imazalil residues in 'Pink Lady®' apples |
2009 |
Villatoro, C.; Lara, I.; Graell, J.; Echeverría, G.; López, M.L. |
Article d'investigació |
Shelf-life of 'Golden Reinders' apples after ultra low oxygen storage: effectes on standard quality parameters, sensory attributes and acceptability |
2009 |
Altisent, R.; Echeverría, G.; Lara, I.; López, M.L.; Graell, J. |
Article d'investigació |
Lipoxygenase activity is involved in the regeneration of volatile ester-synthesizing capacity after ultra-low oxygen storage of 'Fuji' apple |
2009 |
Altisent, R.; Echeverría, G.; Graell, J.; López, M.L.; Lara, I. |
Article d'investigació |
Effect of controlled atmospheres and shelf life period on concentrations of volatile substances released by 'Pink Lady' apples and on consumer acceptance |
2009 |
Villatoro, C.; López, M.L.; Echeverría, G.; Graell, J.; Lara, I. |
Article d'investigació |
Changes in biosyntesis of aroma volatile compounds during on-tree maturation of 'Pink Lady' apples |
2008 |
Villatoro, C.; Altisent, R.; Echeverría, G.; Graell, J.; López, M.L.; Lara, I . |
Article d'investigació |
Perfiles sensoriales de manzanas ‘Golden Reinders’ frigoconservadas en frío normal y atmósfera controlada con muy bajo oxígeno. |
2008 |
Echeverría G, Altisent R, Lara I, López ML, Graell J. |
Capítol de llibre d'investigació |
Long-term storage of 'Pink Lady®' apples modifies volatile-involved enzyme activities: Consequences on production of volatile esters |
2008 |
Villatoro, C.; Echeverría, G.; Graell, J.; López, M.L.; Lara, I. |
Article d'investigació |
Regeneration of volatile compounds in 'Fuji' apples following ultra low oxygen atmosphere storage and its effect on sensory acceptance |
2008 |
Altisent, R.; Graell, J.; Lara, I.; López, M.L.; Echeverría, G. |
Article d'investigació |
Development of aroma-synthesising capacity throughout fruit maturation of 'Mondial Gala' apples |
2008 |
Lara, I.; Ortiz, A.; Echeverría, G.; López, M.L.; Graell, J. |
Article d'investigació |
Quality and volatile emission changes of 'Mondial Gala' apples during on-tree maturation and postharvest storage in air or controlled atmosphere. |
2008 |
Graell, J.; López, M.L.; Fuentes, T.; Echeverría, G.; Lara, I. |
Article d'investigació |
Almacenamiento frigorífico de melocotones 'Rich Lady' en atmósfera controlada: mejora de la calidad del fruto |
2008 |
Graell J, Ortiz A, Echeverría G, López ML, Lara I. |
Capítol de llibre d'investigació |
Regeneración aromática en manzanas Fuji tras su almacenamiento en atmósfera controlada con muy bajo oxígeno. Comparación de dos campañas. |
2008 |
López ML, Altisent R, Graell J, Lara I, Echeverría G. |
Capítol de llibre d'investigació |
Actividad LOX y HPL en manzana Fuji tras el almacenaje en atmósfera controlada con bajo oxígeno; influencia sobre la regeneración de compuestos volátiles. |
2008 |
Altisent R, Echeverria G, Graell J, López ML, Lara I. |
Capítol de llibre d'investigació |
Physicochemical measurements in 'Mondial Gala®' apples stored at different atmospheres: Influence on consumer acceptability |
2008 |
Echeverría, G.; Graell, J.; Lara, I.; López, M.L. |
Article d'investigació |
Sensory acceptance of CA-stored peach fruit. Relationship to instrumental quality parameters |
2008 |
Ortiz A, Lara I, Graell J, López ML, Echeverría G. |
Capítol de llibre d'investigació |
Sensory acceptance of CA-stored peach fruit. Relationship to instrumental quality parameters |
2008 |
Ortiz, A.; Lara, I.; Graell, J.; López, M.L.; Echeverría, G. |
Article d'investigació |
Calidad organoléptica de la fruta:¿Qué utilidad tiene el análisis sensorial? |
2008 |
Echeverría, G.; Graell, J.; López, M.L.; Lara, I. |
Article en revista divulgativa |
Panel consonance in the sensory evaluation of apple attributes: Influence of mealiness on sweetness perception |
2008 |
Echeverría, G.; Graell, J.; Lara, I.; López, M.L.; Puy, J. |
Article d'investigació |
Calidad y aceptación sensorial (mediante panel de consumidores españoles) de manzanas producidas en Uruguay. |
2007 |
Echeverría G, Graell J, Feippe A, Albin A, Usall J. |
Capítol de llibre d'investigació |
Volatile emission after controlled atmosphere storage of 'Mondial Gala' apples (Malus domestica): Relationship to some involved enzyme activities |
2007 |
Lara, I.; Echeverría, G.; Graell, J.; López, M.L. |
Article d'investigació |
Volatile compounds, quality parameters and consumer acceptance of 'Pink Lady' apples® stored in different conditions |
2007 |
López, M.L; Villatoro, C.; Fuentes, T.; Graell, J.; Lara, I.; Echeverría, G. |
Article d'investigació |
Evaluación de la calidad y de la producción de aromas en manzanas 'Golden Reinders' después del almacenamiento en atmósfera controlada-ULO |
2007 |
Altisent R, Miranda T, Graell J, Echeverría G, Lara I, López ML. |
Acta congrés |
Almacenamiento frigorífico de peras |
2007 |
Graell, J.; Echeverría, G.; Lara, I.; López, M.L. |
Article en revista divulgativa |
Determinación simultánea de residuos procedentes de tratamientos post-cosecha con Difenilamina, Folpet e Imazalil en manzanas 'Pink Lady®' frigoconservadas. |
2006 |
Villatoro C, Echeverría G, López ML. |
Capítol de llibre d'investigació |
Caracterización de aromas en mermelada de fresa y albaricoque. |
2006 |
López, M.L.; Casp, A. |
Informes de recerca |
Multivariate analysis of modifications in biosynthesis of volatile compounds after CA storage of 'Fuji' apples |
2006 |
Lara, I.; Graell, J.; López, M.L.; Echeverría, G. |
Article d'investigació |
Aromas en manzanas 'Pink Lady®': comparación de diferentes tecnologías de frigoconservación. |
2006 |
Villatoro C, Echeverría G, Lara I, Graell J, Altisent R, López ML. |
Capítol de llibre d'investigació |
Relación entre la aceptación sensorial del consumidor y los compuestos aromáticos volátiles emitidos en manzanas 'Pink Lady®'. |
2006 |
Villatoro C, Echeverría G, Lara I, Graell J, López ML. |
Capítol de llibre d'investigació |
Regeneración del aroma y potenciación de la calidad en manzanas 'Fuji' tras su almacenamiento en atmósfera controlada. |
2006 |
Altisent R, Graell J, Lara I, López ML, Villatoro C, Echeverría G. |
Capítol de llibre d'investigació |
Condiciones recomendadas para la conservación en AC de manzanas Gala y Fuji. Experiencias en España |
2006 |
Graell, J.; Fuentes, T.; Echeverría, G.; López, M.L; Lara, I. |
Article en revista divulgativa |
Relationships between sensory and instrumental quality characteristics of 'Fuji' apples by Multivariate Analysis |
2005 |
Echeverría G, Fuentes T, Lara I, Graell J, López ML. |
Article d'investigació |
Volatile production in Fuji apples stored under different atmospheres measured by headspace/gas chromatography and electronic nose |
2005 |
Echeverría G,Graell J, López ML, Brezmes J, Correig X. |
Capítol de llibre d'investigació |
Relationships between sensory and instrument quality characteristics of Fuji apples by multivariate analysis |
2005 |
Echeverría G,Fuentes T, Lara I, Graell J, López ML |
Capítol de llibre d'investigació |
Evaluation of an Electronic Nose to Asses Fruit Ripeness |
2005 |
Brezmes, J.; Lopez-Fructuoso, M.L.; Llobet, E.; Vilanova, X.; Recasens, I.; Orts, J.; Saiz, G.; Correig, X. |
Article d'investigació |
Modifications in biosynthesis of aroma volatile compounds in 'Fuji' apples after controlled-atmosphere storage. |
2005 |
Lara I, Graell J, López ML, Echeverría G. |
Article d'investigació |
Modifications in biosynthesis of aroma volatile compounds in Fuji apples after controlled-atmosphere storage |
2005 |
Lara I, Jové J, Graell J, López ML, Echeverría G. |
Capítol de llibre d'investigació |
Volatile production in 'Fuji' apples stored under different atmospheres measured by headspace/gas chromatography and electronic nose |
2005 |
Echeverría G, Brezmes J, Fuentes T, Lara I, Graell J, Correig X, López ML. |
Article d'investigació |
Evolución tecnológica de los sistemas y equipos para la generación de atmósferas controladas en cámaras frigoríficas de fruta. |
2005 |
Graell J, Echeverría G, Lara I, López ML. |
Capítol de llibre d'investigació |
Volatile production, quality and aroma-related enzyme activities during maduration of 'Fuji' apples |
2004 |
Echeverria, G.; Graell, J.; López, M.L,; Lara, I. |
Article d'investigació |
Caracterización aromática de las manzanas Pink Lady® conservadas en diferentes tecnologías de almacenamiento. |
2004 |
López ML, Fuentes T, Graell J, Lara I, Echeverría G. |
Acta congrés |
Residuos de etoxiquina e imazalil en peras conservadas en atmósfera controlada |
2004 |
López ML, González C, Echeverría G, Fuentes T, Riba M. |
Acta congrés |
Relationships between volatile production, fruit quality and sensory evaluation of Fuji apples stored in different atmospheres by means of multivariate analysis |
2004 |
Echeverria, G.; Fuentes, M.T.; Graell, J.; López, M.L.; Puy, J. |
Article d'investigació |
Characterization of fuji apples from different harvest dates and storage condions from measurements of volales by gas chromatography and electronic nose |
2004 |
Echeverria, G.; Correa, E.; Ruiz-Altisent, M.; Graell, J.; Puy, J.; López, M.L. |
Article d'investigació |
Aroma volatile compounds of 'Fuji' apples in relation to harvest date and cold-storage technology. A comparison of two seasons |
2004 |
Echeverria, G.; Fuentes, T.; Graell, J.; Lara, I.; López, M.L. |
Article d'investigació |
Calidad de manzanas 'Mondial Gala' durante su evolución en campo y en cámara frigorífica. Efecto de la tecnología de frigoconservación. |
2004 |
Graell J, Fuentes T, Echeverría G, López ML. |
Capítol de llibre d'investigació |
Assessment of relationships between sensory and instrumental quality of controlled-atmosphere-stored 'Fuji' apples by multivariate analysis |
2004 |
Echeverría, G.; Lara, I.; Fuentes, T.; López, M.L.; Graell, J.; Puy, J. |
Article d'investigació |
Aplicación de una nariz electrónica para la medida de aromas emitidos por manzanas cv. Fuji conservadas con diferentes tecnologías |
2004 |
Correa, E.; Barreiro, P.; Ruiz-Altisent, M.; López, M.L.; Graell, J.; Echeverria, G. |
Article d'investigació |
Evolución de la producción aromática y de la calidad de manzanas 'Fuji' durante su frigoconservación. |
2003 |
López ML, Echeverría G, Fuentes T, Lara I, Graell J. |
Capítol de llibre d'investigació |
Biosíntesis de algunos compuestos volátiles aromáticos en pera (Pyrus communis L.) almacenada en atmósferas controladas con bajo O2. |
2003 |
Lara I, Miró RM, Fuentes T, Sayez G, Graell G, López ML. |
Capítol de llibre d'investigació |
Maduración en campo de manzanas 'Fuji': emisión de volátiles y actividad enzimática. |
2003 |
Echeverría G, Fuentes T, Graell J, López ML, Lara I. |
Capítol de llibre d'investigació |
Relationship between Volatile Production, Fruit Quality and Sensory Evaluation of Fuji Apples Stored in different Atmospheres by Means of Multivariate Analysis |
2003 |
Echeverría, G.; Fuentes, M.T.; Graell, J.; López, M.L. |
Article d'investigació |
Compuestos aromáticos y calidad de manzanas 'Fuji' durante su maduración y posterior almacenamiento frigorífico |
2003 |
Echeverría, G.; Fuentes, T.; López, M.L.; Graell, J. |
Article d'investigació |
Influencia de la permanencia en frío sobre la maduración, calidad y aromas de la pera 'Doyenne du Comice'. |
2003 |
Fuentes T, Miró RM, Graell J, López ML, Lara I. |
Capítol de llibre d'investigació |
Biosynthesis of volatile aroma compounds in pear fruit stored under long-term controlled-atmosphere conditions |
2003 |
Lara, I.; Miró, R.M.; Fuentes, T.; Sayez, G.; Graell, J.; López, M.L. |
Article d'investigació |
La pera 'Doyenne du Comice': avances técnicos en su manejo y frigoconservación |
2003 |
Fuentes, T.; Graell, J.; Miró, R.M.; Lara, I.; López, M.L. |
Article en revista divulgativa |
Influencia de la tecnología de frigoconservación sobre la calidad y aromas de manzanas Fuji. |
2003 |
Graell J, Echeverría G, López ML. |
Capítol de llibre d'investigació |
Maduración y conservación de manzanas 'Fuji'. |
2002 |
Echeverría, G.; Fuentes, T.; Lara, I.; López, M.L.; Graell, J. |
Article en revista divulgativa |
Mulvariate analysis of maturity stages, including quality and aroma, in 'Royal Glory' peaches and 'Big Top' nectarines |
2002 |
Lavilla, T.; Recasens, I.; López, M.L.; Puy, J. |
Article d'investigació |
Influencia de diferentes tecnologías de frigoconservación en la calidad aromática de las peras 'Doyenne du Comice' |
2002 |
Fuentes, T.; Miró, R.; Graell, J.; López, M.L. |
Article d'investigació |
Monitorización del proceso de maduración de manzanas 'PinkLady' utilizando una nariz electrónica |
2002 |
Brezmes, J.; López, M.L.; Llobet, E.; Vilanova, X.; Recasens, I.; Correig, X. |
Article d'investigació |
Effect of harvest date and storage conditions on quality and aroma production of 'Fuji' apples |
2002 |
Echeverría, G.; Graell, J.; López, M.L. |
Article d'investigació |
Effect of cooling period on quality and ripening of Doyenne du Comice pears |
2001 |
Miró R, Graell J, Larrigaudiere C, López ML |
Capítol de llibre d'investigació |
Effect of cooling on quality and ripening of 'Doyenne du Comice' pears |
2001 |
Miró, R.; Graell, J.; Larrigaudière, C.; López, M.L. |
Article d'investigació |
Production of volatile aromatic compounds in nectarines and peaches during maturity |
2001 |
Lavilla, M.T.; Recasens, I.; López, M.L. |
Article d'investigació |
Evolución de la calidad y de la producción aromática de manzanas 'Fuji' durante su conservación frigorífica. |
2001 |
Graell J, Echeverría G, López ML. |
Capítol de llibre d'investigació |
Calibración de una nariz electrónica tipo QCM y relación con las especificaciones para la calidad de pera |
2001 |
Correa EC, Barreiro P, Ruiz-Altisent M, Diezma B, López ML, Miró R, Graell J. |
Capítol de llibre d'investigació |
Utilización de una nariz electrónica tipo QCM para la evaluación de la calidad aromática en pera y manzana (AG01 0422) |
2001 |
Correa EC, Barreiro P, Ruíz-Altisent M, López ML, Miró R, Graell J |
Capítol de llibre d'investigació |
Relationship between volatile production, fruit quality and sensory evaluation of Fuji apples stored in different atmospheres by means of multivariate analysis |
2001 |
Echeverria G, Fuentes MT, Graell J, López ML |
Capítol de llibre d'investigació |
Production of volatile aromatic compounds in Big Top nectarines and Royal Glory oeaches durnig maturity |
2001 |
Lavilla T, Recasens I, López, ML. |
Capítol de llibre d'investigació |
Quality and aroma production of Doyenne du Comice pears in relation to harvest date and storage atmosphere |
2001 |
López, M.L.; Miró, R.; Graell, J. |
Article d'investigació |
Changes in aroma quality of Golden Delicious apples after storage at different oxygen and carbon dioxide concentrations |
2000 |
López, M.L.; Lavilla, M.T.; Recasens, I.; Graell, J.; Vendrell, M. |
Article d'investigació |
Calidad de peras Decana de Comice: incidencia del almacenamiento en frío dependiendo del estado de madurez. |
2000 |
Lavilla MT, Miró R, Echeverría G, Graell J, López ML. |
Capítol de llibre d'investigació |
Producción aromática de peras Decana de Comice: efecto de la permanencia en frío y del estado de madurez. |
2000 |
Lavilla MT, Miró R, Echeverría G, Graell J, López ML. |
Capítol de llibre d'investigació |
Evolución de los parámetros de calidad de peras Decana de Comice durante su conservación en distintas atmósferas controladas. |
2000 |
Miró R, Lavilla MT, Echeverría G, López ML, Graell J. |
Capítol de llibre d'investigació |
Efectos de las distintas atmósferas controladas sobre la producción aromática de peras Decana de Comice. |
2000 |
Miró R, López ML, Graell J, Lavilla MT, Echeverría G. |
Capítol de llibre d'investigació |
Compuestos aromáticos y calidad en manzans Fuji Nagafu 6. |
2000 |
Echeverría G, Lavilla MT, Miró R, López ML, Graell J. |
Capítol de llibre d'investigació |
Volatile production on Granny Smith apples stored in different controlled atmosphere conditions |
1999 |
López, M.L.; Recasens, I.; Vendrell, M.; Lavilla, M.T. |
Article d'investigació |
Relationships between volatile production, fruit quality, and sensory evaluation in Granny Smith apples stored in different controlled-atmosphere treatments by means of multivariate analysis |
1999 |
Lavilla, M.T.; Puy ,J.; López, M.L.; Recasens, I.; Vendrell, M. |
Article d'investigació |
Volatile production on Granny Smith apples stored in different controlled atmosphere conditions |
1999 |
López ML, Recasens I, Vendrell M, Lavilla MT. |
Capítol de llibre d'investigació |
Residue levels of ethoxyquin, imazalil, and iprodione in pears under cold-storage conditions |
1999 |
López, M.L.; Riba, M. |
Article d'investigació |
Effect of different CA conditions on aroma and quality of Golden Delicious apples |
1999 |
López, M.L.; Lavilla, M.T.; Graell, J.; Recasens, I.; Vendrell, M. |
Article d'investigació |
Influence of Different Oxygen and Carbon Dioxide Concentration in Storage on Volatile Production by Starking Delicious Apples |
1998 |
López ,M.L.; Lavilla, M.T.; Riba, M.; Recasens, I.; Vendrell, M. |
Article d'investigació |
Comparation of Volatile Compounds in Two different Seasons in Apples: Golden Delicious and Granny Smith Cultivars |
1998 |
López, M.L.; Lavilla, M.T.; Riba, M.; Vendrell, M. |
Article d'investigació |
Evolución de los residuos de etoxiquina, imazalil e iprodiona en pera Blanquilla almacenada bajo diferentes condiciones de frigoconservación |
1998 |
López, M.L.; Riba, M. |
Article d'investigació |
Physiological and quality responses of 'Conference' pears to reduced levels of O2 under controlled atmosphere storage conditions |
1997 |
Recasens I, Ganau D, Graell J, Larrigaudière C, López L. |
Capítol de llibre d'investigació |
Evolución de los residuos procedentes de tratamientos con: etoxiquina, imazalil, iprodiona y folpet durante la frigoconservación de las peras cv. Blanquilla. |
1996 |
López ML. |
Informes de recerca |
Influencia de la presencia de carbendacima en la elaboración de un vino blanco seco. |
1995 |
López ML, Romero MP. |
Capítol de llibre d'investigació |
Estudios preliminares sobre el peletizado de residuos sólidos urbanos preclasificados. |
1995 |
López ML, Romero, MP. |
Informes de recerca |
Caracterización aromática de las variedades de manzana: Golden Delicious, Starking Delicious y Granny Smith. |
1993 |
Lavilla MT, López ML, Riba M, Vendrell M. |
Capítol de llibre d'investigació |
Determinación de aromas en manzana por cromatografía gaseosa-espectrometría de masas. |
1993 |
Lavilla MT, López ML, Riba M, Vendrell M. |
Capítol de llibre d'investigació |
Influencia de la temperatura de fermentación y de la duración de la maceración en la calidad sensorial de los vinos tintos de la variedad Forcayat. |
1992 |
Casp, A.; López, M.L.;Romero, M.P. |
Article d'investigació |
Variaciones en el contenido en ésteres del vino tinto. |
1991 |
Casp, A.; López, M.L.; Romero, M.P. |
Article d'investigació |
Contenido de maltosa en mosto y calidad de la malta para cerveza. Relación con la variedad de cebada, zona de procedencia y acción del ácido giberélico durante el malteo. |
1991 |
Ramo T, Rubio A, Ribo D, López ML, Romero MP, López A. |
Capítol de llibre d'investigació |
Estudi de la qualitat del most cerveser. |
1991 |
López ML, Romero, MP. |
Informes de recerca |
Influencia de la temperatura de fermentación y de la duración de la maceración en la calidad sensorial de los vinos tintos de la variedad Monastrell. |
1990 |
Casp, A.; López, M.L.; Romero, M.P |
Article d'investigació |
Secado de segmentos de manzana con aire caliente. Estudios preliminares |
1989 |
López, A.; López, M.L.; Gimeno, V. |
Article d'investigació |
Alcoholes superiores en vinificación en tinto: variedades Forcayat y Monastrell. |
1989 |
Casp, A.; López, M.L. |
Article d'investigació |
Efectos de la temperatura de fermentación y de la duración de la maceración sobre las características físico-químicas de los vinos tintos. II Variedad Forcayat |
1989 |
Casp, A.; López, M.L. |
Article d'investigació |
Influencia de la temperatura de fermentación sobre las características de los vinos de las variedades tintas |
1989 |
Casp, A.; López, M.L. |
Article d'investigació |
Efectos de la temperatura de fermentación y de la duración de la maceración sobre las características físico-químicas de los vinos tintos de la variedad Monastrell |
1989 |
Casp, A.; López, M.L. |
Article d'investigació |
HPLC method for simultaneous determination of fungicides: carbendazim, metalaxyl, Folpet and Propiconazole in must and wine |
1989 |
López, M.L.; López, A.; Riba, M. |
Article d'investigació |
La energía en el sistema frigorífico. |
1988 |
López, A.; López, M.L. |
Article d'investigació |
Estudio de la presencia de algunos fungicidas en mostos y vinos de uva Chardonnay. Influencia de las técnicas de vinificación. |
1987 |
López ML, López A, Riba M. |
Capítol de llibre d'investigació |
Evolución del color en distintos procesos de vinificación de uvas de la variedad Bobal. |
1987 |
Casp A, Bernabeu A, López ML, Romero MP. |
Capítol de llibre d'investigació |
Relación entre el contenido en cationes y diferentes técnicas de elaboración de vinos tintos. |
1987 |
Casp A, López ML, Aleixandre JL. |
Capítol de llibre d'investigació |
Posibilidades de la variedad Garnacha-Tintorera para la obtención de vino clarete |
1987 |
Casp, A.; López, M.L. |
Article d'investigació |
Análisis del comportamiento de los cationes más importantes del vino con el tipo de vinificación. |
1987 |
Casp A, Aleixandre JL, López ML. |
Capítol de llibre d'investigació |
Influencia del despalillado en la formación de glicerina, en vinos blancos secos de la variedad Merseguera |
1986 |
Casp, A.; López. A.; López, M.L. |
Article d'investigació |
Efecto de la temperatura sobre la fermentación glireropirúvica |
1984 |
Casp A, López ML, Romero MP. |
Article d'investigació |